Galen målvaktstavla i allsvenska mötet

HOCKEY

Hjärnsläpp i träningsmatchen

Sebastian Idoff bjöd på en rejäl målvaktstavla mot Västerås.

SSK-målvakten släppte in en puck från 60 meter i andra perioden.

– Jag hade väl tagit en sup innan matchen.., säger han till Länstidningen efter 5-4 till VIK.

Träningsfajten mellan förmodade allsvenska topplagen Västerås och Södertälje bjöd på mycket mål, publikvänligt spel och heta känslor. Dessutom fick de 1632 åskådarna i ABB Arena se en målvaktstavla utöver det vanliga.

I den andra perioden, vid ställningen 3-3, drog VIK:s Nicholas Angell iväg en chanspassning från egen zon. Den pucken letade sig ned till SSK:s målvakt Sebastian Idoff, som upptäckte det hela för sent.

”Det var skämmigt”

Idoff felbedömde situationen helt och Angells förlupna puck gled in i buren.

– Han stod där och var inte riktigt vaken. Det var några killar i mittzonen som kanske skymde honom, det var lite kul, man skrattade, säger VIK:s sportchef Niklas Johansson till Sportbladet.

– Jag försöker vara lite kylig. Det var skämmigt. Jag hade väl tagit en sup innan matchen. Det var nog rekord i antal meter i alla fall, säger Sebastian Idoff till lt.se.

Hyllade backen

Södertälje jagade sedan en kvittering och med mindre än två minuter kvar av matchen satte Jesper Frödén 4-4 i spel sex mot fyra och tog matchen till förlängning. Det hela fick avgöras på straffar där VIK:s Matt Fornataro stod för det avgörande målet på den åttonde straffen.

– En jämn match mellan två bra lag, säger Idoff.

Backen Nick Angell var en av matchens giganter och noterades för fyra poäng. Men VIK-tränaren valde att hylla backkollegan Hampus Larsson, 19, efter segern.

– Han var bäst på planen. Jättekul att se att han tar för sig, han har alla förutsättningar för att lyckas den här säsongen, säger VIK-tränaren Martin Filander till vlt.se.

■ ■

SHL-laget Örebro träningsmatchade också under tisdagskvällen.

ÖHK förde spelet mot Lugano med svenskarna Linus Klasen, Fredrik Pettersson och Philip Åhlström i laget.

Efter halva andra perioden spelad prickade Johan Wiklander in matchens enda mål med ett rappt skott. Örebro satte hårt tryck på hemmalaget och hade mängder med lägen utan att få pucken i nät.

Målvaktsvärvningen Julius Hudacek tog plats mellan stolparna och höll sin första nolla för Örebro.

ARTIKELN HANDLAR OM