SHL – nu väntar det hårda jobbet

HOCKEY

KARLSKRONA. SHL 2015-16 – verklighet för Karlskrona.

Nu kallar Karlskrona kommun till blixtmöte med Ishockeyförbundet och SHL-pampen Jörgen Lindgren för att reda ut arenakraven.

– De kommer ned på ett möte. Vill inte säga exakt vilken dag, men det är i närtid, säger kommunalrådet i Karlskrona, Patrik Hansson (s).

Ja, då är Buster-storyn komplett.

Uppstickarlaget Karlskrona är klart för SHL 2015-2016 och med det kommer en mängd frågeställningar.

Som om klubben uppfyller villkoren för att spela i högsta serien.

Klubben har en ansträngd ekonomi.

Hårt jobb väntar

Men den största utmaningen blir att få en hemmaborg som SHL-pamparna, och Ishockeyförbundet, godkänner. Arena Karlskrona tar i dag 3464 åskådare och den är för liten för att bedriva SHL-verksamhet i.

Enligt de nya normerna måste en klubb i SHL ha en arena som klarar 3500 sittplatser och med en total kapacitet på 5000.

– Ja, vi känner till det här. Och eftersom arenan i Karlskrona är en kommunal fastighet finns ingen möjlighet att ha en ombyggd arena klar till premiären av SHL. Vi måste ha kommunal projektering och upphandling och det tar sin tid, säger kommunalrådet i Karlskrona, Patrik Hansson (s).

Möte med SHL

För att bringa klarhet i SHLs regler, som ska bestämmas av Licensnämnden, har kommunalrådet bjudit ned SHLs vd Jörgen Lindgren och Ishockeyförbundet till ett möte.

– Ja, det stämmer. Vill inte säga när. Men det är inom kort. Vi vill träffa dem för att få veta exakt vad som krävs av oss, säger Hansson.

Karlskrona kommun och Karlskrona HK har tillsammans tittat på olika alternativ för att få en godkänd arena.

Lyfta taket?

Nytt etage?

Bygga ut?

Alternativen är många.

– Vi vill göra en helhetslösning med arenan. Det gäller även omklädningsrum och annat som gör att arenan blir SHL-vänlig. Men största utmaningen blir att utöka antalet sittplatser till 3500, säger kommunaltådet.

Och han är helt inställd på att fortsätta stödja hockeyklubben. Trots att kommunen redan hjälpt klubben för ett år sedan med sponsring och klubben har sluppit att betalat hyra för VIP-loungen i arenan.

– De flesta i kommunen stödjer klubben och gillar att kommunen ställer upp för hockeyn. Sedan finns det säkert någon som har en annan åsikt. Men vi känner att vi har mandat att göra det här, säger Hansson.

ARTIKELN HANDLAR OM