Rangers slog rivalen från Long Island igen

HOCKEY

Vann ännu ett derby: ”Psykologiskt övertag”

1 av 2

NEW YORK. Nattens New York-derby blev kanske inte riktigt samma sprakande show som det klassiska ditot i februari.

Men Carl Hagelin är lika glad som förra gången, för Rangers gjorde det igen:

De kom tillbaka från underläge och slog ärkerivalen Islanders.

– Det känns väldigt bra att vi två gånger om kommit ut hit och vänt på matcherna. Som jag sagt tidigare har vi psykologiskt övertag om vi skulle stöta på varann i slutspelet, säger han till Sportbladet efter 2-1-segern.

”Slaget om New York” i Nassau Coliseum i natt var på förhand haussat näranog som ett Game 7-drama i slutspelet.

Inte utan skäl.

Derbyt Islanders och Rangers utkämpade i samma arena för tre veckor sedan var antagligen hela grundseriens höjdpunkt och slutade efter rena vilda västern-duellen med 6-5-seger för Rangers.

Men riktigt lika skoj blev det inte i returen. Inramningen var för all del fantastisk – den gamla ladan på Long Island kokade av upphetsning – och adrenalinet pumpade oavbrutet på isen, men det blev bara tre mål...

”Publiken delad i två läger”

– Nja, det var kanske lite mindre Hawaii-hockey idag, det sköts inte fullt lika mycket skott, men jag tycker ändå det var ungefär samma slags match. Intensiteten och slutspelskänslan fanns där, säger Carl Hagelin när vi träffar honom efteråt.

Han fortsätter:

– Det är roliga matcher det här, särskilt som vi båda har bra lag och slåss om förstaplatsen i divisionen. Publiken är delad i två läger och blir verkligen involverad i det som händer.

Extra roligt tycker ”Hagge” och hans lagkamrater förstås att det är när de nu två gånger om lyckats vända underälgen och vinna i fiendens egen borg.

Nash avgjorde

I natt såg rookien Anders Lee – utan svenska kopplingar, namnet till trots – till att Islanders fick ledningen i första perioden, men i andra kvitterade Kevin Hayes med ett riktigt krigarmål och i början av tredje stänkte Rick Nash in det 2-1-mål som skulle visa sig bli avgörande.

– Visst, det känns väldigt bra att vi två gånger om kommit ut hit och vänt på matcherna. Som jag sagt tidigare har vi psykologiskt övertag om vi skulle stöta på varann i slutspelet, konstaterar den rappe sörmlänningen.

Som inte stod för några poäng i natt, men ändå bidrog till segern med förträffligt arbete i framförallt numerära underlägen.

– Ja, efter jul har vi hittat tillbaka där vi vill vara i vår ”penalty kill”. Vi är aggressiva och läser hela tiden var puckarna ska hamna. Då blir det lite lättare, man behöver inte täcka så mycket skott.

– Slitsamt? Jo, det är det. Man får ta vara på tiden man får på isen och jag vet att det betyder mycket för grabbarna att vi gör det jobbet och alla stöttar mig när jag går ut i de situationerna.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL