”Det ska inte behöva avgöras på sådant...”

1 av 3
HOCKEY

Växjö avgjorde på övertid mot Örebro – men avgörandet var omdiskuterat.

Örebro menade att målet föregicks av en solklar tripping.

– Det ska inte behöva avgöras på sådant, säger backen Johan Motin.

Växjö kopplade greppet om kvartsfinalserien mot Örebro genom att vinna med 1-0 efter övertid på hemmaplan.

Men Örebro rasade över avgörandet.

Johan Motin stöp i backen i en duell med Josh Hennessy, och Hennessy kom därför först ner i hörnet, kunde vända upp och ta ett skott mot Julius Hudacek där Jeff Tambellini sedan stötte in returen.

– Min bild är att det var solklar utvisning. Jag hade varit flera meter före honom (Hennessy) men han drog undan benen för mig, säger Johan Motin.

– Jag vet inte om domaren blev rädd att avgöra åt vårt håll med en utvisning, men samtidigt blev det väldigt fel när de gjorde mål istället. Det ska inte behöva avgöras på det här sättet, men nu blev det så och det var surt.

Fick du någon motivering?

– Nej, domaren åkte därifrån så fort han kunde. 

Argt i Örebro-lägret

Örebro-tränaren Kenta Johansson var också upprörd över situationen:

– Det var en tripping innan målet och den var solklar. Jag lider med grabbarna att en så bra match ska avgöras på det här sättet. Domaren stod nära och såg den, men tog den inte, säger Johansson.

– Det enda vi kan göra är att bita ihop inför nästa match, men visst är det surt.

Vill inte kommentera domslutet

Domarna ville inte motivera domslutet efter matchen. Örebro-forwarden Martin Johansson var en av de mest upprörda spelarna efter den uteblivna Växjö-utvisningen, men ville inte belasta domarna efteråt.

– I mina ögon var det solklar utvisning, men det är svårt för domarna att ta allting. Jag ska inte hänga ut någon, men självklart ska det vara utvisning. Nu blev det så här och det är bara tråkigt, men vi hade spelat 60 minuter innan dess och borde ha gjort något mål, säger han och fortsätter:

– Detta var ändå en klart bättre match från vår sida än senast. Vi var rejälare, tog bättre beslut, vågade hålla i pucken och hade allmänt bättre spel. Det var ett klart steg framåt.

Varför stod det 0-0 efter 60 minuter?

– Det var två bra målvakter och två lag som inte ville bjuda på något. Det var tufft att skapa lägen och komma in på kassen. Det krävdes en skitgrej på slutet för att avgöra och vi kanske måste göra lite samma grej i fortsättningen, kasta in puckar och gå på returer.

Vad är nyckeln inför fortsättningen?

– Det är att ta kvickare beslut och nypa direkt när lägena kommer.

ARTIKELN HANDLAR OM