BIK Karlskoga

Calle Berglund missar resten av säsongen

Av: 

Samuel Abrahamsson

HOCKEY

Efter otäcka skadan är det nu färdigspelat

Han fick en skridskoskena över handleden under gårdagens match.

Nu är det klart att Calle Berglund missar resten av säsongen för sitt BIK Karlskroga.

– Som snabbast är en spelare efter en sådan här skada tillbaka efter åtta veckor, säger lagets massageterapeut Håkan Persson till NWT.

I mitten av den andra perioden under gårdagens match mellan BIK Karlskoga och Karlskrona var olyckan framme för Karlskogas Calle Berglund.

Han satte in en tryckare på Mikael Kurki och i samband med smällen fick Berglund Kurkis skridskoskena rakt över handleden – och började blöda ymnigt.

Under onsdagen opererades Berglund och han missar med största sannolikhet nu resten av säsongen.

– Jag har även pratat med läkaren Jan Bonnerstig som sade att som snabbast är en spelare efter en sådan här skada tillbaka efter åtta veckor, säger BIK:s massageterapeut Håkan Persson till NWT.

"Jag stack direkt in fingrarna i såret"

Persson menar ändå att Berglund hade tur att det inte gick värre.

– Man kan vrida och vända hur mycket som helst på sådant här men naturligtvis ska vi vara tacksamma att pulsådern klarade sig. Det dröjde max 15–20 sekunder innan Carl kom ut till mig i båset. Jag stack direkt in fingrarna i såret. Dessutom fanns en kirurg på plats som snabbt kom och hjälpte till så vi hade med största säkerhet undvikit det värsta även om pulsåldern träffats men det är riktigt obehagligt när man tänker efter vilka konsekvenser ett ögonblicks verk kan få när olyckan är framme.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

BIK Karlskoga

Ishockey

Hockeyallsvenskan