Slicka såren – nästa JVM blir vi bättre

Tolv spelare fortfarande juniorer i nästa JVM

TORONTO. Uttåget från Junior-VM sved rejält.

Men mer än halva laget får chans till revansch om ett år:

– Vi var sämst när det gällde, det ska fan inte få upprepas igen, säger Axel Holmström, som är en av spelarna med ett år kvar som junior.

De svenska spelarna lyckades inte ladda om efter den svaga insatsen mot Ryssland i semifinalen och det blev ett nytt bottennapp. Juniorkronorna förlorade mot Slovakien i bronsmatchen med 2–4 och slutade fyra i turneringen.

Efter bara ett år i Nordamerika flyttar JVM till Europa igen. Om ett år avgörs turneringen i Helsingfors, då på rink med europeiskt mått.  Och som det ser ut nu kommer det svenska laget tillhöra förhandsfavoriterna.

Tolv spelare från den här truppen är fortfarande juniorer om ett år.

”Haft yngsta laget”

Bland annat succékedjan från gruppspelet med Oskar Lindblom, Axel Holmström och William Nylander.

– Har lite svårt att tänka på just nu. De återstår mycket hockey innan dess om man måste kvalificera sig för truppen också. Men vi får säkert ett bra lag, säger Holmström.

Dessutom finns flera intressanta 97:or , inte minst Färjestadsduon Oliver Kylington och Rasmus Asplund som var med i ursprungstruppen till Toronto.

– I den här turneringen har vi haft det yngsta laget i hela JVM och de som får chansen nästa år får dra lärdom det här året, säger Axel Holmström.

Känner du redan nu något du lärt dig under den här turneringen?

– Just nu vet jag inte exakt vad man har lärt sig, men vi spelade i alla fall vår sämsta hockey i de två sista matcherna. Jag vet inte om det var press eller vad det var. Det duger inte till och det ska fan inte få upprepas igen, säger Axel Holmström.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN