Edmonton-stjärnan skämde bort hemlös

Publicerad 2015-03-18

”Du kan inte hjälpa alla men du kan göra lite”

Nail Jakupov.

Nail Jakupov visar stormform på isen.

Utanför försöker han hjälpa Edmontons hemlösa.

När en man stannade Jakupovs bil i söndags och bad om pengar till kaffe såg NHL-stjärnan till han fick middag och en natt på hotell, rapporterar kanadensiska medier.

– Du kan inte hjälpa alla i världen, men du kan åtminstone försöka göra lite, säger Jakupov till Edmonton Sun.

Draftettan från 2012, Nail Jakupov, börjar varva upp i NHL. Den ryske forwarden har gjort poäng i fyra raka matcher i västra konferensens jumbolag, Edmonton Oilers.

Men det är för sin hjälpsamhet utanför isen som 21-åringen nu uppmärksammas. Det efter att det blivit känt på sociala medier att han köpte mat och en natt på hotell till en hemlös man i söndags.

Kanadensiska medier skriver att mannen stoppade Jakupovs bil och bad om pengar till kaffe. Jakupov frågade om han inte var hungrig, tog med honom till ett hotell och gav honom 850 kronor till en fin middag. Mannen frågade sedan om han kunde få pengar till ett rum också och Jakupov de sista pengarna, 300 kronor, han hade på sig.

– Folk har sagt till mig att han faktiskt gick till ett hotell, stannade där en natt och tog en dusch. Jag frågade om han ville ha alkohol, men han sa att han inte dricker. Det var bra att höra. Jag ger inte pengar till någon som till exempel är full eller använder sig av saker som droger. Men han drack inte, han frågade bara efter kaffe, säger Nail Jakupov till Edmonton Sun.

NHL-stjärnan hyllades även på sociala medier (se bilden).

– 'Yak' kommer in med en hemlös kille, köper mat åt honom för 100 dollar och går sen, Oilers bör behålla denna klasspelare, skriver Clay Lazar som tog en selfie med Jakupov.

Mammans ”order”

Jakupov säger att han brukar gå fram till hemlösa i Edmonton och ge dem pengar till mat. Det var hans mamma som sa åt honom att dela med sig när han skrev på sitt NHL-kontrakt.

– Ingenting dåligt kan hända om du ger lite pengar eller köper något till folk som inte kan göra det själva för tillfället. Jag tycker att det är viktigt. Jag försöker bara hjälpa folk, säger Nail Jakupov.

Följ ämnen i artikeln