Tre Kronor

Västeråspubliken ersätts för ishaveriet

HOCKEY

Publiken i Västerås kommer att ersättas för isfiaskot som bröt landskampen mellan Tre Kronor och Finland. Ett besked som lagkaptenen Staffan Kronwall välkomnar:

– Det är ju en självklarhet. Det är skämskudde på, säger han.

Svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund var dagen efter ishaveriet klar över att åskådarna i den fullsatta Västeråsarenan kommer att kompenseras.

Däremot är det inte spikat hur.

– Samtal pågår, vi tittar på de olika parternas ansvar. Vi kommer absolut att på något sätt kompensera de som har betalat. Det hade varit skillnad om det hänt i mitten av tredje perioden, men vi hade knappt börjat matchen, säger Englund till TT.

Matchen, som bröts två minuter in i den andra perioden, arrangerades av förbundet ihop med Västerås och arenabolaget där Västerås kommun ingår.

Tre Kronor tränade i Globen på lördagsförmiddagen och där var isen bra. Där finns inte heller problemet med att täcka över befintlig reklam eftersom inget Stockholmslag har Globen som hemmaarena till vardags.

Det var boven i dramat i Västerås.

"Som en pajas"

I slutändan var det spelarna som tog beslutet att bryta eftersom skaderisken var så pass hög. Ett lätt beslut i sig, men svårt med tanke på de 4 900 åskådarna som tagit sig till matchen.

– Det är inte roligt att stå där på isen, man kände sig som en liten pajas som bara står där och tittar vad som händer. Jag förstår att publiken är besviken som betalat pengar och kanske har åkt från andra orter. Men vi som spelare kan inte göra så mycket åt det, säger Kronwall.

Lagkaptenen, till vardags i Lokomotiv Jaroslavl, är en av åtta KHL-spelare som hade rest långt för att spela landskamperna med Tre Kronor.

– Man ser ju fram emot att komma hem och spela matcher, det är klart att det är tråkigt när det inte blir av. Att åka hem och spela en match hade man nog kanske inte gjort eftersom det är en lång resa.

Pinsamt

Det är ännu inte klart hur resultatet i fredagens match ska räknas. Eftersom matchen ingår i Euro Hockey Tour, och det inte finns några reservdagar att ta till, ligger det närmast till hands att Finlands 1–0-ledning räknas som slutresultat. Definitivt besked kommer före söndagens match.

För förbundet är det förstås pinsamt med två ishaverier på tio månader. I april i fjol fick Tre Kronors landskamp mot Norge i Sundsvall brytas redan efter åtta minuters spel.

– Vi måste titta på hur vi i framtiden ska undvika att hamna i de här situationerna. En sak kan vara att titta på laserlösningar för isreklamen, men där är vi inte riktigt ännu, säger Englund.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Tre Kronor

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Tre Kronor