SHL Svenska hockeyligan

Besked i dag – färre omgångar i nya SHL

Av: 

Erik Karlsson

HOCKEY

Fler lag – men färre matcher.

Dessutom förändras back to back-matcherna så att bara samma lag kan mötas dagarna efter varandra.

Det meddelar SHL idag på sina hemsida.

Vilka lag som spelar i SHL 2015/16 är långt i från klart. Men redan nu meddelar SHL två förändringar i spelschemat för nästkommande säsong.

Den första, och kanske mest självklara, är att utökningen av serien innebär att lagen går från att möta varandra fem gånger till att möta varandra fyra gånger. Det innebär att års serie kommer innehålla 52 omgångar i stället för nuvarande 55.

Ändrar efter kritiken

En större nyhet handlar om de omtalade back to back-matcherna där lagen spelar två dagar i rad. Ligan har fått kritik för att lag som spelar två dagar i rad ofta möter ett utvilat lag dag två.

En kritik som SHL nu tagit till sig:

– "Back to back" förekommer även under kommande säsong, men då enbart med inbördes möten för de inblandade lagen. Exempelvis kan det vara så att HV71 möter Frölunda i Jönköping på en fredag och att lagen därefter möter varandra i Göteborg på lördagen, säger spelschema-ansvarige Erik Strandmark i pressmeddelandet.

Även om speldatum inte är spikade så är det också klart att serien kommer att inledas som vanligt i mitten på september.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan