Leksand kan ha blivit blåst på straff

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

”Om det nu var avblåst, varför grävde han då bort den?” Se situationen i Sportbladet News

1 av 2

Karlstad. Tränaren Andreas Appelgren var vansinnig på domarinsatsen efter matchen mot Färjestad.

En av anledningarna var att Leksand kan ha blivit rånade på en straff i slutminuterna.

– Är det så känns det riktigt tufft, säger han.

Efter 3-2-förlusten mot Färjestad var Leksandstränaren Andreas Appelgren rejält förbannad. Domarbasen Peter Andersson fick sig en utskällning innan tränaren slängde igen dörren till omklädningsrummet med en rungande smäll. Under presskonferensen hade Appelqren lugnat ner sig, men han var fortfarande besviken på domarinsatsen.

– Vi stod vid linjedomaren och skrek att de var sex man på isen, men de fick åka och byta igen och fortsätta att vara sex spelare. I 20 sekunder fick Färjestad spela så utan att något uppfattade det. Det var fyra domare på isen och ingen märkte något, säger han.

”Dummaste jag hört”

Senare, när Sportbladet visade tränaren ett klipp på en tveksam matchsituation, där Anton Grundel till synes blockerade pucken och sedan grävde bort den i målgården, gav både Appelgren och målvaktstränaren Jonas Levén ifrån sig en bitter suck.

Tv-bilderna visade att Leksand kan ha blivit rånade på en straff – trots att en av huvuddomarna stod precis i händelsens centrum. Dock råder det oklarheter om matchen verkligen var avblåst. Enligt Grundel själv hade domaren vid det läget blåst av matchen. Hos gästerna var man inte lika säker.

– Om det nu var avblåst, varför grävde han då bort den? Det var fan det dummaste jag hört, ropar en Leksandspelare från omklädningsrummet.

Tufft om det var straff

– Det var flera situationer som inte gick vår väg i dag. Det är bara att titta på situationen med Ryan Russell där en FBK-spelare snubblade. Eller när Johan Ryno fick en klubba över midjan och när en annan av våra spelare fick ett yxhugg över armen. Det är klart jag tycker att vi skulle haft med oss fler utvisningar, säger Leksandscoachen.

– Situationen där när pucken grävdes ut... Det ser ut som en straffsituation men domaren såg väl inte det mitt i all gröt, säger målvaktstränaren Jonas Levén.

– Men man ser att domaren tittar exakt mot händelsen här på klippet. Men men... Vad ska man säga. Det är omöjligt att svara på om det var avblåst då eller inte. Men det känns tufft om det var en straff vi gick miste om när bara några minuter återstod av matchen, säger Appelgren.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN