”Vi brukar slåss på träningarna”

Av: Malin Wahlberg, Lukas Sahlin

Publicerad:
Uppdaterad:

Ledin hyllade lagkamraten: ”En blivande storback”

1 av 2

Per Ledin såg till att Modo åkte på fjärde raka förlusten.

Efter Luleås seger hyllade han Marcus Oskarsson.

– Vi brukar slåss på träning, så jag har lite dåligt samvete, säger Ledin.

I periodpausen mot Luleå meddelade Modo att jättetalangen William Nylander är klar för klubben.

Han kan behövas.

För mot Luleå åkte Modo på fjärde raka förlusten.

Victor Olofsson gav hemmalaget ledningen efter sju minuter.

Bara minuter senare kvitterade Emil Sylvegård efter Johan Forsbergs snygga passning. Luleåspelaren var dock inte nöjd med en första perioden.

– Vi gör ingen bra period alls. Jag tycker att Modo styr perioden med hög fart och vi hänger inte riktigt med. Det är bedrövlig skridskoåkning och bedrövliga passningar, säger Forsberg till C More.

”En blivande storback”

Men Luleå lyfte sig och Per Ledin kunde ge laget ledningen i den andra perioden. Peter Chelarik ökade sedan på till 3-1 i tredje innan Ledin gjorde sitt andra mål i matchen.

– Det är en fantastisk passning av Marcus Oskarsson. Han tittar upp och ser mig. Fantastiskt kul. Där har vi en Luleåkille som slår en sådan macka, han är ruskigt underskattad, säger Ledin till C More och fortsätter:

– Det är helt och hållet Mackans förtjänst. Det är en ung kille som är väldigt lyhörd. Vi brukar slåss på träningarna så jag har lite dåligt samvete. Han tar sig för varje match och blir bättre. Där har vi en blivande storback.

Per-Åge Skröder hade en puck inne med fem minuter kvar, men målet dömdes bort för spark. Modo fick även ett mål börtdömt i andra perioden.

– Jag tycker inte det är offside i målgården. Deras målvakt fredas på ett sätt. Han sätter plocken i ryggen där. Jag tror domaren bedömer att det är det som stör. Men vi har fått mål tidigare säsonger på sådant, så det kändes mer som ett lotteri, säger tränaren Anders Forsberg.

Det andra?

– Jag vet inte om det var spark. Jag räknade nästan in det som mål, nu vänder turen.

Modo ligger nu på tionde plats i SHL, precis ovanför strecket.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN