Växjö Lakers Hockey

Ny seger - Växjö är hetast i hela SHL

Av: 

Jonas Gustavsson

HOCKEY

"Är kul med hockey"

Växjö är SHL:s hetaste lag och Robert Rosén är SHL:s hetaste målskytt.

Toppmötet mot Frölunda vanns med 3-0 vilket var åttonde segern på de nio senaste matcherna.

– Vi är inne i ett otroligt stim just nu, säger Rosén.

Efter en höst där Växjö, som lyftes fram som en guldkandidat inför säsongen, blandat och gett så är laget efter jul SHL:s hetaste lag.

Laget har vunnit åtta av de nio senaste matcherna och toppar formtabellen över de tio senaste omgångarna efter att ha tagit 23 av 30 poäng.

Mot serietvåan Frölunda blev det en klar 3-0-seger och nu är laget bara en poäng ifrån andraplatsen.

– Vi är inne i ett otroligt stim. Mot Frölunda fick vi utdelning tidigt och sedan var det ganska lugnt där vi hade bra försvars- och målvaktsspel och de var aldrig nära oss. Vi spelade riktigt bra, säger Robert Rosén.

Hittat formen

Just Rosén är en stor del i Växjös framgångar.

27-åringen sköt 3-0-målet som punkterade matchen mot Frölunda och har gjort åtta mål på de nio senaste matcherna, vilket gör honom till SHL:s hetaste målskytt över de tio senaste omgångarna.

– Pucken studsade ut till mig och det var öppet mål. Det är tacksamt när pucken bara kommer till bladet, säger Rosén om fullträffen och försöker förklara målformen.

– Det är mycket tillfälligheter. Jag skjuter mycket och när man kommer in i ett stim så trillar det in lite puckar här och var. Det är inget jag klagar över för det är kul att göra mål, men jag har ingen förklaring.

Du är hetaste målskytten i SHL just nu?

– Det har nog aldrig hänt innan. Jag känner mig i otroligt bra form och är starkare i kroppen jämfört med ett par år sedan. Jag orkar spela på en hög nivå nästan hela tiden vilket är det man strävar efter. Men varför just målen trillar in nu vet jag inte.

Tystat kritikerna

Rosén vann poängligan i SHL (dåvarande Elitserien) 2011/12 när han spelade i AIK, men under sina två år i Växjö sedan återkomsten i klubben har han varit ifrågasatt på grund av utebliven produktion.

I våras var han till och med bänkad stundtals i slutspelet. 

Men det var då. Nu är han femma och bäste svensk i poängligan. Ett anmärkningsvärt uppsving.

– Mycket handlar om självförtroendet. Jag fick en bra start på säsongen och kemin med femman har hållit i sig och när man hittar varandra i sömnen brukar det bli bra i slutändan, säger Rosén som spelar med Nick Johnson och Tuomas Kiiskinen.

– Sedan är vi ett bra lag också. Vi har många killar som tröttar ut motståndarna och sedan får jag ta över i anfallszon och spela i power play, vilket är tacksamt. Så att laget går bra har stor del i mina framgångar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Växjö Lakers Hockey