BIK Karlskoga

Efter rekordsviten – nu bara förlorar Karlskoga

Av: 

Erik Karlsson

HOCKEY

Det är antingen eller i Karlskoga i år.

Först 14 raka segrar i en rekordsvit och nu, efter ett 5-6-drama mot Björklöven i kväll, sex raka förluster.

– Det var ju ett bra läge att vända idag, men nu blev det natta, säger kapten Martin Thelander.

Det har verkligen varit svart eller vitt för Karlskoga i hockeyallsvenskan de senaste månaderna. Först byggde man upp en rekordsvit på 14 vinster och åkte hiss ända upp på topp två-plats i serien.

Men när sviten sprack så gjorde den det ordentligt. Efter förlusten mot Oskarshamn den 23:e januari så radade Karlskoga upp ytterligare fyra raka matcher utan segrar inför kvällens möte mot Björklöven.

Ett möte det svängde ordentligt om.

Fyramålsskytt fixade förlängning

Karlskoga kopplade grepp om matchen direkt när Gustaf Thorell gjorde 1-0 redan efter 16 sekunder. Men sen vände Björklöven-veteranen Stefan Öhman matchen på egen hand med två mål innan periodpausen. Umeålaget utökade ledningen till 3-1 innan Karlskoga gjorde två snabba till 3-3. Stefan Öhman gav sedan Björklöven ledningen med sitt hattrickmål innan matchen vände igen. När Fredrik Höggren gjorde 5-4 med 58,23 på klockan trodde nog det flesta att förlustsviten skulle brytas. Men precis som förra gången lagen möttes i Nobelhallen så kom Björklöven tillbaka med ett sent kvitteringsmål till 5-5, målskytt för fjärde gången: Stefan Öhman.

Och det blev sjätte raka förlusten för Karlskoga, Mark Hurtubise satte avgörandet 3,20 in i förlängningen.

Lät bli att krossa ruta

– Jag tycker vi ägde matchen och borde kunnat ta tre poäng, säger en besviken Martin Thelander som inte hade någon bra förklaring till sviterna som avlöst varandra:

– Det är ett bevis på att man kan vinna och förlora varje match, det är dagsform och inställning som avgör. Vi har varit inne i ett missflyt nu och det gäller att hitta en väg ur det bara.

Senast ni tappade in 5-5 i slutsekunderna mot Björklöven och sedemera fölorade drog du sönder en ruta, det var var inte läge att göra det idag?

– Nej det har jag inte råd med. Man får tänka till. Jag blev ett par månader äldre i stället, vi får se till och vända på något annat sätt. Det är bara ner i källaren att vända, säger Thelander.

I sexpoängsmötet mellan Asplöven och Almtuna, precis under SHL-kvalstrecket, så vann bortalaget efter att Martin Janhols avgjort i tredje perioden. Därmed är Uppsala-laget uppe som nia i tabellen, bara två poäng

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

BIK Karlskoga

IF Björklöven

Hockeyallsvenskan