”Kan inte garantera att vi överlever”

HOCKEY

IK Oskarshamn nära konkurs

I lördags tog ekonomiskt hårt prövade IK Oskarshamns säsong slut.

Ett uppskjutet kommunbeslut gör att klubben nu kämpar för att överleva ens fram till sommaren.

– Om vi fått ett positivt besked av kommunen den 9 mars hade jag kunnat garantera att vi överlever. Om nu beskedet dröjer till den 13 april så kan jag inte göra det, säger klubbdirektör Martin Svenson till Barometern.

Sportbladet har tidigare berättat om allsvenska Oskarshamns kamp mot ett växande skuldberg. Klubben har tidigare berättat om hur man vill rädda ekonomin genom att sälja mediekuben till kommunen för två miljoner samt förhandla om hyran för lagets arena.

– Troligtvis skulle kommunen förlora mer på att inte göra det än om vi i värsta scenariot är tvungna och lägga ner klubben, sa Martin Svenson då.

”Inget beslut”

Då hoppades klubben på ett snabbt kommunbeslut redan den nionde mars men nu har Oskarshamns kommun gjort klart att inget beslut i frågan kommer förrän fullmäktigemötet den 13:e april, skriver Barometern.

– Nej, vi följer gången. Det är ksau på tisdagen, kommunstyrelse den 17 mars och sedan beslut i kommunfullmäktige den 13 april, säger kommunalrådet Peter Wretlund (S).

”Finns en plan”

Tidningen berättar att klubben dras med över två miljoner i skatteskulder, varav 800 000 kronor redan ligger hos kronofogden. Att då inte få något besked redan i mars kan äventyra hela klubbens existens säger Martin Svenson.

– Det finns en plan hur vi ska lösa klubbens fortsatta existens, den bygger på lika delar stöd från näringslivet och kommunen och bygger på att vi får besked från kommunen den 9 mars, säger klubbchefen Martin Svenson och fortsätter:

– Om vi fått ett positivt besked av kommunen den 9 mars hade jag kunnat garantera att vi överlever. Om nu beskedet dröjer till den 13 april så kan jag inte göra det.

ARTIKELN HANDLAR OM