Superduon rycker i poängligan-toppen

Publicerad 2015-03-04

NEW YORK. Nicklas Bäckström och Alex Ovetjkin är numer inte bara kedjekamrater och goda vänner i största allmänhet.

De delar, ensamma, förstaplatsen i NHL:s poängliga också.

Jo, efter att ”Bäckis” i nattens bortamatch mot Columbus assisterat till två nya ”Ovie”-mål har de båda Washington-stjärnorna 67 poäng vardera och rycker därmed ifrån övriga skyttekungar.

– Jag försöker inte tänka på det där, men det är såklart bra för laget att vi har två som producerar mycket poäng, säger den svenske centern till Sportbladet efter 5-3-segern.

NHL är fullt av radarpar som producerar poäng i massor, men att två spelare från samma lag går upp i toppen av poängligan är tämligen unikt.

Det är dock precis vad som hänt med Washington Capitals ”Gllmmer twins” när grundserien efter trade deadline nu går in på upploppet.

Innan matchen i Nationwide Arena i natt delade Nicklas Bäcktröm och Alex Ovetjkin förstaplatsen med New York Islanders John Tavares och Philadelphia Flyers Jakub Voracek.

”Det är ju meningen...”

Men nu har de alltså ryckt.

För det som brukar hända hände också i natt.

”Bäckis” spelade precis inledningen fram ”Ovie” och ”Ovie” gjorde mål – och i ett powerplay i början av tredje perioden körde de varianten i repris.

– Ja, jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det där. Vi får spela mycket och meningen är ju att vi ska producera, säger blygsamme Nicklas när vi når honom efteråt.

– Jag försöker inte tänka på placeringarna i poängligan, men det kanske är lite unikt att två från samma lag är där uppe. Framförallt är det såklart bra för laget att vi har två som producerar mycket.

”Bara ge honom pucken”

Ovetjkins målform är något alldeles uppåt väggarna just nu. Han är med sina 43 fullträffar ensam om att ha sprängt 40-målsvallen, men framförallt – han har gjort 27 mål på de senaste 30 matcherna. Det är ett monstruöst snitt.

– Som jag sagt förut har han ett fruktansvärt bra skott. Det är bara att ge honom pucken. Men han skjuter också mer än någon annan och, he he, då är det väl bra att nån puck ramlar in då och då.

Den griniga och småfula tillställningen i Ohio i natt vann Caps alltså till slut med 5-3, sedan Marcus Johansson satt sista pucken i tom kasse.

– Vi gjorde en bra förstaperiod men sedan tycker jag inte vi spelade så bra. Det är ändå skönt att vi lyckas vinna. Alla poäng är viktiga i jakten på slutspelsplaceringar, säger den ene a Washingtons poängligaledare.