"Kan ni snälla, snälla, snälla värva pappa"

1 av 2
HOCKEY

Jordyn Leopold, 11, saknade sin pappa, NHL-backen Jordan Leopold, så hjärtat värkte.

Hon stod inte ut med att han spelade i Columbus medan hemstadens lag Minnesota behövde en back.

Lösningen: Ett bedårande handskrivet brev till Minnesotas coacher – som fick effekt.

Jordan Leopolds trejd från Columbus till Minnesota var långt i från den mest spännande under NHL:s sista deadline-timmar.

Men det är utan tvekan den mest hjärtevärmande.

Det tackar vi Leopolds elvaåriga dotter Jordyn för. Hon bor i Minnesota och saknade sin pappa så mycket att hon beslutade sig för att skriva ett brev till Wilds tränare.

”Känner mig vilse utan pappa”

"Kära Minnesota Wild-tränare,

Jag heter Jordyn Leopold och min pappa är Jordan Leopold, en av Columbus Blue Jackets försvarare. Min pappa är väldigt ensam utan sin familj. Vi bor i Minnesota just nu och jag känner mig vilse utan min pappa, det gör mamma och mina två systrar och min bror också", börjar brevet som sedan blir en enda vädjan till Wilds tränare:

"Vi klarar inte det här längre. För att komma till poängen så har Wild inte vunnit matcher på slutet och ni kära tränare är säkert galna över det. Men ert lag behöver mer försvarsspelare så kan ni snälla, snälla, snälla fråga Blue Jackets om ni kan värva honom"

Sagt och gjort, i dag trejdades Jordan Leopold för Justin Falk och ett draftval i femterundan.

– Det handlar inte alltid bara om affärer, twittrade GM Jarmo Kekäläinen tillsammans med bild på brevet senare under kvällen.

ARTIKELN HANDLAR OM