”Får rysningar – kan släcka ett hockeyliv”

HOCKEY

Fick kliva av efter tacklingen

1 av 2

Andrew Gordon sänkte Niclas Lundgren bakifrån men klarade sig utan utvisning.

Nu rasar Thomas "Kuben" Andersson mot tacklingen.

– Jag får rysningar när jag ser den, säger domarprofilen i C More.

Det var sju minuter in i den andra perioden – vid ställningen 1-1 – som Växjö-backen Niclas Lundgren skulle hämta en puck i egen zon. Han stod vänd mot sargen när LHC:s Andrew Gordon tog sats – och satte in en tryckare i ryggen.

Lundgren for rakt in i sargen och blev liggande på isen. Han tvingades därefter gå in i omklädningsrummet för att sy och ska enligt C More ha sett ”rejält dimmig ut” när han gick in i katakomberna.

”Kan släcka hockeyliv”

Men Gordon klarade sig utan utvisning.

– På reprisen kan vi konstatera att domaren har en dålig position just vid tacklingen. Men det är ingen ursäkt. Någon av de två domarna ska se det, säger domarprofilen Thomas "Kuben" Andersson i C More.

Enligt honom borde Gordon straffas.

– Jag skulle bli förvånad om Disciplinnämnden bedömer det som mindre än sju matchers avstängning. Jag får rysningar när jag ser sådant här. Han (Gordon) ser ju ryggen på Lundgren tio meter i förväg. Han ser att han bara kommer lägga pucken åt det ena eller andra hållet. Sen går han in...  Det är sådant där som kan släcka hockeyliv eller till och med ännu värre. Det finns folk som har brutit nacken av mindre, säger ”Kuben”.

LHC-tränaren Dan Tagnes håller inte med.

– Ansvaret ligger hos båda spelarna. Lundgren sätter sig själv i en dum situation. Han vet mycket väl att Gordon kommer mot honom och borde inte sätta sig själv i den situationen, säger Tagnes.

Ny tackling

Ett par minuter senare delade samme Gordon ut en ny tryckare på Växjös Eric Martinsson, som fick ont.

– Men den smällen tycker jag inte man kan lasta Gordon för. Han går in och fullföljer tacklingen. Det handlar mer om otur (att Martinsson) får ont, säger Wikegård.

Martinsson gick in i omklädningsrummet med en blodig näsa, enligt C More.