NHL-bossen sågar svenska petningen

HOCKEY

”'Han ska vara med”

Foto: John Klingberg och Jim Nill.

John Klingberg petades från den första truppen till World Cup, som presenterades under onsdagskvällen. Ett beslut som är fel enligt Dallas GM Jim Nill.

– Om jag tycker att han är bra nog? Det tycker jag givetvis, säger han till Sportbladet.

Under onsdagskvällen presenterade Rikard Grönborg de 16 första namnen till World Cup, som spelas i höst. Truppen som Grönborg tog ut innehöll två backar, sex backar och åtta forwards. Och där fanns inte unge succébacken John Klingberg med. Ett beslut som är fel enligt Dallas general manager Jim Nill.

– Jag respekterar svenska landslagsledningens beslut. Men om jag tycker att han är bra nog? Det tycker jag givetvis. Han ska vara vara bland de sex första backarna i svenska World Cup-laget, säger han till Sportbladet.

– Samtidigt är det här första truppen. När den slutgiltiga truppen är uttagen är jag övertygad att han kommer finnas med.

”En av våra bästa backar”

Förra säsongen var en enda stor succé för Klingberg. Han stod då för 40 poäng på 65 spelade matcher i sin debut-säsong. Han har till den här säsongen tagit ytterligare kliv och varit en av Dallas bästa backar med sina 52 poäng på 64 matcher.

– Klingberg spelar 23 minuter varje match, och är en av våra bästa backar. Han är relativt ny i vår organisation, men han har anpassat sig väldigt fort i NHL.

Han håller inte med om att John Klindbergs defensiva kvalitéer skulle vara ett hinder för att bli uttagen.

– Jag håller inte med om att han har en dålig defensiv. Med sina fina skridskoåkning och spelförståelse löser han de flesta situationerna ute på banan, säger Jim Nill till Sportbladet.

Kan bli nästa svensk att vinna Norris Trophy

Förra säsongen vann Erik Karlsson Norris Trophy, priset som bäste försvarare i NHL. Om John Klingbergs utvecklingskurva fortsätter tror Jim Nill att han kan bli näste svensk att vinna trofén.

– Det är en väldigt hård konkurrens om priset som bäste försvarare. Men fortsätter Johns utvecklingskurva att vara så positiv, så kommer han kunna ha en mycket stor chans att vinna priset, säger han.

Sportbladet har sökt John Klingberg, som inte önskar att göra några uttalanden om World Cup.

ARTIKELN HANDLAR OM