Galna målfesten: ”Är otroligt kul”

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

GÖTEBORG. Mål efter elva sekunder, fem mål på sju minuter, två målvaktsbyten, tre videobedömningar och totalt 13 fullträffar.

Frölunda-Växjö var ren galenskap.

– Sjuka siffror, det kändes som att det skulle bli mål hela tiden, säger Henrik Tömmernes.

Det var inte defensiven som sattes i första rummet i Frölundaborg. Tretton mål totalt, och åtminstone tre målvakter som gjort bättre i från sig tidigare. Frölundas inbytte Johan Gustafsson den ende som inte stod för någon tabbe. Men det var inte de defensiva misstagen som stod i fokus efter Frölundas 8-5-seger.

– Man kan ju välja hur man vill se det, men vad sägs om att hylla den här sporten ibland när det är så här, när det händer saker precis hela tiden. Jag är inte helt nöjd med alla ageranden och alla domslut, men… det var ju häftigt, säger Växjötränaren Sam Hallam.

”Skönt att det lossnade”

Galnast i den galna matchen var mittperioden, då Frölunda gjorde fem mål i powerplay, och gick från 1-2 till 6-4-ledning.

– Det kändes som att det skulle bli mål varje gång vi fick ett powerplay. Skönt att det lossnade i dag, vi har inte gjort så många PP-mål på slutet, men det har känts som att vi varit på gång, säger Henrik Tömmernes.

Hur var det att spela en sån här match?

– Jag tror vi hade någon match i fjol där vi gjorde åtta mål, men totalt 13… Det har jag nog aldrig varit med om tidigare.

Frölunda fortsatte målfyrverkeriet i den tredje perioden. Johan Sundström satte 7-4 innan Sebastian Stålberg snyggt gjorde 8-4 två minuter senare.

– Det händer ju så otroligt mycket där ute. Fram och tillbaka hela tiden. Det var säkert en rolig match att kolla på för publiken , men vi vill ju ha mer struktur i vår defensiv helt klart, säger Sundström.

Men offensiven är okej…?

– Ja, alltså åtta mål. Det måste man ju vinna på. Det är något vi tar med oss.

Publicerad: