Lämnar Leksand - nobbar förlängning

HOCKEY

Kommenterar buden: ”Kändes nästan hånfullt”

Leksand erbjöd Brock Monpetit ett nytt kontrakt.

Kvalhjälten nobbade dock erbjudandet - med anledning av den alltför låga lönen.

– Det kändes nästan hånfullt faktiskt, säger amerikanen till DT.se

I den sjunde och avgörande matchen, i playoffserien mot Modo, blev Brock Monpetit, 26, matchvinnare. Amerikanens 4-3-mål innebar att Leksand tog klivet upp i SHL.

Väl i finrummet får dock klubben klara sig utan kvalhjälten.

– Vi har fört en dialog med Brock och det ligger till så att vi erbjöd först ett kontrakt som vi fick nej på och sedan höjde vi vårt bud och har också fått nej på det, sade sportrådets Fredrik Jax, enligt sillyseasonhockey.se, till LIF-TV.

”Ett slag i ansiktet”

Monpetit menar att han nobbade buden då de helt enkelt var för låga.

– För att vara helt ärlig nu: Jag fick ett bud som var exakt samma pengar som förra året i Hockeyallsvenskan. Jag tycker det var ett slag i ansiktet. Inte för det där avgörande målet nu utan, jag var bland de bättre i den interna poängligan, jag hade en av de bästa plus/minus-statsen i hela ligan. Jag spelade i andra powerplay, men lyckades ändå skrapa ihop en hel del poäng. Nu handlade det här om att spela i SHL, och jag erbjuds exakt samma pengar. Det kändes nästan hånfullt faktiskt, förklarar Monpetit för Dt.se.

Enligt Fredrik Jax ska 26-åringen nobbat budet då han vill spendera mer tid på sin hockeyskola i Wisconsin. Det är dock ingenting som Brock Monpetit vill kännas vid.

”Bra beslut”

– Jag förstår inte var de fått det ifrån? Jag har inte ens pratat med Leksand om min hockeyskola. Den har slutat nu och jag är fri att göra vad jag vill.

En som anser att Leksand fattat rätt beslut är C More-experten Sanny Lindström, som på sin Twitter kommenterar det hela.

”Leksand tyckte inte att Brock Montpetit förtjänade mer lön i SHL än i Hockeyallsvenskan. Bra beslut. Håll smart i pengarna.”

För Brock Monpetits del blev det därmed enbart en säsong i Leksand, för vilka han gjorde 47 matcher och 33 poäng i Hockeyallsvenskans grundserie samt 13 matcher och åtta poäng i playoff.

ARTIKELN HANDLAR OM