SHL-slutspelet 2016

"Det smärtar att göra dem besvikna"

Av: 

Emil Larsson

HOCKEY

Hyllades av fansen efter förnedringen: ”En hockeystad”

Fansen stannade kvar för att hylla sitt lag.
Fansen stannade kvar för att hylla sitt lag.

LULEÅ. Frölunda krossade Luleå med 8-2 – och nu är klubben utslaget ur SM-slutspelet. Trots resultaten hyllades laget efteråt av laget fans och det var någonting som berörde Lars ”Osten” Bergström.

– Det smärtar att göra dem besvikna, säger han.

Det var en fullsatt och förväntansfull arena som mötte hemmaspelarna inför den sjätte semifinalen. Men den riktiga festen uteblev när Frölunda krossade Luleå med hela 8-2. Förlusten innebar att Luleå har spelat färdigt för säsongen när Frölunda gick vidare med 4-2 i matcher. Trots att Luleå blev utklassade – sjöng Luleås fans hela matchen ut. Efter matchen var det en besviken Lars ”Osten” Bergström som hyllade lagets fans.

 – Luleå är en hockeystad som inte liknar jämförelse. Hela länet är en god hockeykultur. Vi är otroligt tacksamma, och det är en ynnest att få verka i en sådan miljö med det engagemanget som är, och det smärtar att göra dom besvikna, som ändå står kvar matchen ut. Men vi kommer tillbaka och det är de vi brinner för.

Hu mycket betyder fansen för Luleå Hockey?

– De är helt fantastiska och en jättestor eloge till hockeystaden Luleå och hockeylänet Norrbotten. Det här är något helt fantastisk och det smärtar ännu mer att vi inte komma till ett bättre sätt. Ibland är det så och vi mötte en bra motståndare.

Förtegen om Fagervalls framtid

Lars ”Osten” Bergström står nu inför en hektisk period då hela 13 spelare kan lämna klubben. Dessutom står hela Luleås tränartrio utan kontrakt. Uppgifter har tidigare placerat huvudtränaren Joakim Fagervall i roll inom Björklöven. Men efter matchen ville inte Lars ”Osten” Bergström ge några besked om tränarens framtid i klubben

– Jag tycker att vi har mycket att utgå ifrån. Men vi kommer inte göra några kvicka lösningar. Vi kommer ha full besättning på spelarsidan men också på tränarsidan, som ska glädja till de som hejar på Luleå Hockey.

– Vi får återkomma till tränarfrågan senare. Just nu är vi nedstämda och man känner sig inte super-konstruktiv, vi får ge det tid och låta det här sjunka in. Sen ska vi informera och ge klara besked. Det kommer bli fortsatt optimal satsning på alla nivåer.

Lars ”Osten” Bergström avslutade med en hälsning till lagets fans.

– Vi kommer att komma tillbaka, det kommer bli vårt år.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL-slutspelet 2016

Joakim Fagervall

Luleå HF

Ishockey