SHL 2015/2016

Sparkad – nu klar för SHL-klubb

avEmil Larsson

Foto: Bildbyrån
Martin Filander tränade innan Västerås.

Martin Filander, 34, sparkades mitt under säsongen av Västerås efter svaga resultat.

Men nu är han klar för jobb som assisterande tränare i SHL-klubben Malmö.

– Jag ser det som en härlig utmaning att komma till Malmö Redhawks och jag är hedrad över att få möjligheten att jobba här, säger han till klubbens hemsida.

Inför säsongen var Västerås en av förhandsfavoriterna i Hockeyallsvenskan.

Efter en bra start på säsongen hamnade laget i en tung period. Det fick också klubben att agera och sparkade huvudtränaren Martin Filander.

Nu har dock Filander hittat ett nytt jobb. I dag blev det klart att han kommer jobba som assisterande tränare i SHL-klubben Malmö. Kontraktet är skrivet över två säsonger.

– Jag ser det som en härlig utmaning att komma till Malmö Redhawks och jag är hedrad över att få möjligheten att jobba här. Jag har följt klubbens framfart under min tid både som spelare och ledare och alltid haft väldigt stor respekt för Malmö. Min bild är att klubben verkligen är på rätt väg och jag tycker att det känns spännande med den hockey som spelats de senaste säsongerna, som vi nu vill utveckla ytterliggare framöver, säger Martin Filander till klubbens hemsida.

Jobbat ihop tidigare

Tidigare i veckan gjorde Malmö klart med Peter Andersson som huvudtränare och i dag blev det alltså klart att Martin Filander kommer assistera honom tillsammans med Jesper Mattsson.

– Jag har följt Martins karriär noga under de senaste säsongerna och imponerats stort av honom, inte minst hans förmåga att alltid behålla lugnet. Han har dessutom gjort riktigt fina resultat, där han bl a tog Västerås till en allsvensk serieseger 2015. Vi har scoutat honom bra och är glada att vi får hit en väldigt ambitiös tränare. Han kommer att bli ett tillskott för oss, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Martin Filander och Peter Andersson känner varandra väl sedan tidigare då de tränade Örebro tillsammans.

ARTIKELN HANDLAR OM