Här sabbar svensken Lundqvists uppspel

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

Förre lagkompisen ”synade” Henke

1 av 4 | Foto: NHL.com

NEW YORK. Carl Hagelin känner Henrik Lundqvist...

Så när kompisen i nattens drabbning i New York var ute bakom kassen för att få igång ett uppspel ställde han sig där han förstod att pucken skulle komma, fick mycket riktigt tag i den och drog iväg ett snabbt skott och på returen kunde Phil Kessel peta pricka in ett mål.,

– Jag hade väl lite känsla av vad som skulle hända, säger ”Hagge” med ett flin till Sportbladet efter Pittsburghs 3-2-seger på Madison Square Garden.

Något mål har Carl Hagelin, som ju i somras lämnade New York efter fyra säsonger med Rangers, fortfarande inte gjort på Henrik Lundqvist – även om han sannerligen försökte under påskdagens batalj på Manhattan.

Men han fick uppleva det näst bästa mitt i andra perioden.

Henrik Lundqvist var nere bakom egen kasse för att stoppa pucken – och då dök gode vännen från Nykvarn upp i ena sarghörnet...

– Jag satte full fart mot den plats där jag trodde pucken skulle hamna, lyckades få tag i den och slängde in den mot mål, berättar ”Hagge” när vi träffar honom efteråt.

– Eftersom ”Henke” var utanför målet visste jag att det skulle kunna bli farligt och Phil (Kessel) dök upp där och petade in pucken. Det var skönt.

Du förstod vad ”Henke” skulle göra?

– Jag hade väl lite känsla av vad som skulle hända, ja (leende).

Förstod du det för att målvakter i allmänhet gör så eller för att du råkar känna just den här målvakten särskilt bra?

– Jag vet inte...kanske hade jag någon extra känsla för att det var just han. Men framförallt...han hade den på sin backhand så jag tänkte att pucken skulle komma på den sidan.

”Kändes som en slutspelsmatch”

Hur lång tid kommer det att ta innan du kan prata med honom den situationen?

– He he...det kommer nog gå rätt fort. Men jag vet inte hur mycket vi överhuvudtaget kommer surra innan slutspelet.

Nej, för chansen är stor att Rangers och Penguins – ännu en gång – ställs mot varandra i första playoff-omgången om några veckor.

Och att döma av nattens ypperliga match – som slutade med att Sidney Crosby styrde in 3-2 på övertid – blir det en sevärd duell.

– Ja, det här kändes som en slutspelsmatch. Båda lagen var väldigt bra och det känns jäkligt skönt att vi kunde vinna, säger Hagelin.

Eric Staal – som Rangers trejdade till sig i början av mars – gjorde sin hittills bästa match i nya laget och prickade in två mål, båda på assist från svenske Jesper Fast.

VIDEO: Se händelsen här (OBS! Extern länk)

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!