"Jag har dragit skam över VIK"

avKristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: LEIF PETTERSSON
Alexander Petterssons bil efter kraschen.

Två spelare i Västervik körde rattfulla i helgen.

Nu träder spelarna fram och berättar om sina misstag.

– Jag körde upp på en trottoarkant och sen smällde det. Jag såg ett träd framför mig och sen kröp jag ut ur bilen, säger Alexander Pettersson till Västerviks-Tidningen.

Västervik förlorade mot AIK i hockeyallsvenskan i fredags. Efteråt hade truppen ledig helg och flera av spelarna valde att festa.

För två av dem slutade det med polisanmälningar om rattfylla.

Under måndagen berättade spelarna självmant vad som hänt för sin klubb. Då valde föreningen att låta dem fortsätta träna men inte längre spela matcher, vilket är skälet att båda saknas i kvällens kamp mot Almtuna.

"En sådan idiotgrej"

Spelarna har hittills hållits anonyma av klubb och media, men nu väljer båda att träda fram i Västerviks-Tidningen.

Alexander Pettersson, 22, voltade med sin bil under natten till lördag.

– Jag skäms. Vi i laget pratade om det här precis innan, att vi skulle uppföra oss, och så går jag och gör en sådan här idiotgrej och sabbar för alla. Jag är så ledsen gentemot föreningen, ungdomslagen, sponsorerna, fansen, lagkamraterna och alla andra. Jag mår väldigt dåligt över vad jag har gjort, säger han till tidningen.

Minnet av själva händelsen är som bortblåst, säger Pettersson, och beskriver en smäll som följdes av att han kröp ur en upp- och nervänd bil.

– Jag fattade inte vad som hade hänt först utan blev rädd och fick panik och sprang därifrån, säger han och fortsätter:

– Jag kan ha somnat till, jag minns ju inte riktigt. Jag är bara tacksam över att jag och min bekant lever, och framförallt över att ingen annan kom till skada.

"Förstår inte vad som flög i mig"

Ett dygn efter lagkamratens olycka satte sig också Victor Öhman (som brukar få tillägget "nummer 11" för att skilja honom från sin namne i laget) bakom ratten berusad.

Hans fylletur tog snart slut.

– Polisen körde upp bakom mig och blinkade så att jag skulle stanna, sen ville de att jag skulle blåsa. Jag fattade direkt att det skulle ge utslag och fick panik. Jag har aldrig gjort något olagligt och knappt ens fått en parkeringsböter i hela mitt liv, jag förstår inte vad som flög i mig, säger Victor Öhman till Västerviks-tidningen.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM