Tre Kronors World Cup-trupp läckte

1 av 4

avMalin Wahlberg, Per Bjurman

HOCKEY

Rikard Grönborg har presenterat de sju sista spelarna till World Cup.

Men namnen läckte ut redan innan Tre Kronors presskonferens.

– Det var väl inte överenskommet att det skulle vara exakt så, säger generealsekreterare Tommy Boustedt.

Så sanslöst mycket tjänar Sveriges World Cup-trupp

Sedan tidigare var två målvakter, sex backar och åtta forwards klara för World Cup. På fredagen presenterades de sista sju namnen. Gefle Dagblad hade tidigare avslöjat att Jakob Silfverberg var ett av dem och Sportbladet har kunnat berätta att Robin Lehner tar den sista målvaktsplatsen.

Förutom Lehner och Silfverberg har Grönborg tagit ut Mattias Ekholm, Carl Söderberg, Carl Hagelin, Patric Hörnqvist och Marcus Krüger. Namnen läckte dock ut på NHL redan innan Grönborg hade hunnit presentera dem.

 – Man slutar inte förvånas. Här har man byggt upp och skapat stämning och så kommer den ut 15 minuter innan Rikard Grönborg börjat prata. Det var ett duktigt antiklimax, säger Sportbladets hockeyexpert Hans Abrahamsson.

”Inget dåligt dygn”

Generalsekreterare Tommy Boustedt var dock inte speciellt upprörd över missen.

– Jag vet inte om det är en miss i sig. Det är NHL som har lagt ut det klockan 17.01. Det är deras turnering så vill de göra på det sättet..., säger han och fortsätter:

– Det var väl inte överenskommet att det skulle vara exakt så, men jag tycker inte att det är någon stor grej. Det viktiga är att truppen presenteras och motiveras.

Hagelin och Hörnqvist kan dock inte klaga på de senaste 24 timmarna.

– Det här var inget dåligt dygn. Att först bli klart för Stanley Cup-final och sedan uttagen till World Cup, det är helt fantastiskt, säger Hörnqvist och fortsätter:

– Det ska verkligen bli jätteroligt och en stor ära att få representera Sverige  i World Cup. Jag tror det kommer bli en otroligt bra turnering. Alla de bästa deltar och matcherna spelas i hockeytokiga Toronto.

Hagelin:

– Det är otroligt roligt att få bli uttagen. Först och främst är det alltid en ära att få representera sitt land, men när man dessutom ser vad World Cup är för turnering, vilka som ska vara med och hur allt kommer skötas... jag ser verkligen fram emot det.

John Klingberg, som gjort 58 poäng för Dallas den här säsongen, petas därmed från truppen. Inte heller Gustav Nyqvist som gjorde sju mål i VM får plats i truppen.

N

ARTIKELN HANDLAR OM

Tre Kronor