Ottawa utslaget i natt – Alfie till VM trots allt?

Foto: SORG - och GLÄDJE Ottawa gick fram som en maskin i grundserien, men mot Buffalo tog det tvärstopp. I natt åkte Senators ut efter 4-1 i matcher till Sabres.
HOCKEY

NEW YORK

Daniel Alfredsson är utslagen ur Stanley Cup-slutspelet.

Hans Ottawa fick sent i natt stryk av Buffalo med 3-2 – i sudden death – och nu kan "Alfie" trots allt vara på väg till VM.

– Bengt-Åke har skickat ett SMS och vi väntar på besked under dagen, säger Tre Kronors general manager Mats Näslund till sportbladet.se.

Igår sa Bengt-Åke Gustafsson till Aftonbladet att han hade gett upp hoppet om Daniel Alfredsson.

Även om Ottawa Senators skulle åka ur i natt var det, menade han, för ont om tid innan kvartsfinalerna för att hinna flyga”Alfie” till Lettland.

Klia i telefonfingret

Men när förbundskapteten i natt fick beskedet att Ottawa åkt ut kunde han inte motstå att försöka få över Alfredsson.

Bengt-Åke har skickat ett SMS till Alfredsson som ska lämna besked under dagen. Om "Alfie" tackar jag flyger han från Kanada i kväll lokal tid och ansluter till den svenska truppen i morgon måndag.

Nattens nederlag mot Buffalo är ett mycket tungt bakslag för östra konferensens segrare och lagkapten Alfredsson lär vara bottenlöst besviken idag.

Han gjorde vad han kunde i det grymt täta lördagsmötet hemma i Scotia Bank Place och svarade bland annat för ett mål.

Tallinder allt viktigare

Men lagmaskinen Buffalo Sabres, där Henrik Tallinder för varje fajt blir en allt viktigare kugge, krigade sig med våldsam passion till ännu en seger – och vann alltså med 3-2.

Det avgörande målet gjordes av doldisen Jason Pominville 2.26 in i första övertidsperioden, triumfatoriskt nog i numerärt underläge.

Tyvärr var det Daniel Alfredsson – som vanligt placerad på offensiv blålinje i power play – som blev bortspelad.

I Kanadas huvudstad får man nu fortsätta fundera över varför Senator alltid går fram som en slåttermaskin i grundserien och sedan misslyckas i slutspelet.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL