Bratt målskytt efter otroliga tavlan

”Ett speciellt mål men såna där är också väldigt viktiga”

HOCKEY

NEW YORK. Han är en skatt, Jesper Bratt...

När New Jersey i natt slog Colorado med 2-1 gjorde han det ena målet och spelade fram till det andra.

– Ingen i laget är förvånad. Jesper är en extremt skicklig hockeyspelare, säger Marcus Johansson, som själv gjorde comeback efter en månads skadefrånvaro, till Sportbladet.

Foto: USA TODAY Network / Sipa USA

Historien om Jesper Bratt – rookien som inte ens förväntades ta en plats i New Jerseys trupp men varit en av lagets mest framträdande spelare ända sedan träningscampen – blir bara mer och mer remarkabel.

När Devils i natt, i sin första match sedan general managern Ray Shero trejdade trotjänaren och stjärnan Adam Henrique till Anaheim i utbyte mot finländska backen Sami Vatanen, slog Colorado Avalanche i Denver låg den 19-årige svensken bakom det mesta.

Först tog han,  13.58 in i andra perioden, vara på en grov felpassning av en Colorado-back och pangade in sitt åttonde mål för säsongen i näst intill tom kasse.

Sedan var han, i ett powerplay en bit in i slutperioden, inblandad i förarbetet till den Brian Boyle-balja som avgjorde matchen.

”Extremt skicklig hockeyspelare”

Snacka om matchvinnare.

– Ja, det var ett speciellt mål men såna där är också väldigt viktiga. Och förarbetet till andra målet var suveränt, säger Marcus Johansson på telefon från Denver.

Han fortsätter:

– Ingen i laget är dock förvånad. Jesper är en extremt skicklig hockeyspelare. Att han bara är nitton tänker man inte på, för han uppför sig inte som en 19-åring på isen. Det är otroligt kul att få vara med och se hur bra det går för honom.

Tillbaka efter hjärnskakning

Marcus gjorde själv comeback efter den hjärnskakning som tvingat honom att vila i en månad – och är mycket glad över att få vara tillbaka på isen.

– Det känns inte rätt att sitta på läktaren och titta, så ja, det är härligt att kunna spela igen, säger han.

– Nu gick det väl sådär. Det känns ovant så här första matchen och inte blev det enklare av att vi var just i Denver med höjdskillnaden. Men som sagt, jag är glad bara över att få vara med igen.

Emojifemman, vecka 48 01:14

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL