Otursspelaren får en ny chans

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
HOCKEY

Han har bäst plus/minus-statistik i SHL.
Nu får han belöningen efter det sena återbudet senast.
Mikael Wikstrand är uttagen till Tre Kronors genrep inför OS.

På måndagen presenterar Tre Kronor truppen till Channel One Cup i Moskva 13-18 december.
Tre Kronor möter Ryssland 14 december i VTB Ice Palace och två dagar senare Sydkorea i samma ishall. Turneringen avslutas mot Tjeckien söndagen 17 december. Blir alltså ingen match mot varken Kanada eller Finland den här gången.

Grönborg och assisterande förbundskaptenerna Peter Popovic och Johan Garpenlöv har förmånen att ta ut hela 27 spelare till turneringen, en utökad trupp för att så många som möjligt ska få chansen att visa upp sig inför OS i Pyeongchang, Sydkorea, i februari.

Tajt med tid att hinna

Matcherna i Moskva blir också de sista där killarna kan marknadsföra sig själva inför hockeyfesterna i Gangneung hockeycenter.
Som vanligt stör KHLs och CHLs spelschema uppladdningen inför träningsturneringen.

18 KHL-lag spelar match på måndagskvällen och Brynäs, Växjö och svensklaget Zürich spelar match på tisdagskvällen och kan ansluta precis till truppen åker till Moskva 13:e december.

– Det är som det är. De ska egentligen ansluta 48 timmar innan första matchen, men jag tror inte att de hinner göra så den här gången, säger Rikard Grönborg.

Stoppades av hjärnskakning senast

En av de som är uttagna är Färjestads backstjärna Mikael Wikstrand, som den här hösten bevisat och visat att han är en av Sveriges bästa backar på hemmaplan.

24-åringen leder plus/minus-ligan i hela SHL och har varit inne på smått fantastiska 30 mål framåt i spel fem mot fem och fyra mot fyra. Det är ungefär vartannat mål som Färjestads gjort i de spelformerna.

Wikstrand var uttagen till Karjala Tournament i november, men tvingades tacka nej på grund av hjärnskakning i den sista matchen innan uppehållet.

Nu får han en ny chans att spela in sig till OS-truppen.

ARTIKELN HANDLAR OM