Brodins fräckis chockade Timrå

avHans Abrahamsson

Daniel Brodin svarade för något av säsongens fräckis när Djurgården vann mot Timrå och gick upp i serieledning

Direkt på tekning skickade djurgårdsforwarden in pucken bakom en förvånad Victor Brattström. 

– Ser ut som Brattström står och väntar på 807:ans buss, och det går inte, säger C Mores expertkommentator Petter Rönnquist.

Timrå åkte på en ny tung uddamålsförlust när Djurgården kunde vinna med 5–4 efter ett sent segermål.  

– Vi hittar på nytt ett sätt att förlora matcher. Åter en hedersam förlust som inte ger någonting, säger Fredrik Andersson till C More. 

Timråtränaren var också besviken över bedömningen i slutet av matchen där Djurgården klarade sig från en utvisning medan Timrå åkte på en.

– Vi skulle ha haft en utvisning, men vi får inget med oss. Vet inte om det är skillnad för att vi är nykomlingar, men vi har väldigt svårt att få utvisningar med oss. 

Timrå kom från en tung 1–7-smäll i tisdags mot HV71. Det var ett revanschsuget hemmalag som klev ut mot topplaget Djurgården. 

Och redan efter 1.03 kunde Johannes Salmonsson ge Timrå ledningen efter slarv från först Dick Axelsson och sedan Petteri Virtanen. 

Men Djurgården replik kom bara 1.25 senare och det var en riktig käftsmäll för Timrå och målvakten Victor Brattström.

Brattström fick hoppa in när Fredrik Andersson valde att vila stjärnvärvningen Niklas Svedberg.

Djurgården fick tekning till höger i anfallszonen, men ordinarie tekaren, centern Jacob Josefson, blev bortvisad.

Bara 15 tekningar på hela säsongen

In kom i stället Daniel Brodin och han bjöd på en riktig fräckis. Direkt när pucken släpptes sköt Brodin med sin högerfattning och Brattström var inte alls beredd. Pucken gick in bakom en ställd Timrå-målvakt. 

Och domen mot Brattström i C More-studion var stenhård:

– Han (Brattström) tar han ett brejk efter att Josefson blivit utbytt. Hur skickligt gjort det än må vara…, som målvakt måste man vara beredd på det där. För det är en del som försöker. Det ser ut som han står och, ja… , där jag bor går 807:an utanför och det ser ut som han står vid busshållplatsen och väntar när det är fem minuter kvar. Och det går inte, säger förre stormålvakten Petter Rönnquist.

Brodin är långt ifrån någon van tekare. Den här säsongen har han bara tagit 15 stycken att jämföra med Josefsons 349 tekningar.

– Jag tänkte ”gå på mål” och så satt den. Jag tror att Jimmie Ericsson gjorde det för något år sedan, annars har jag inte sett det, säger Brodin själv.

Första perioden var svängig och matchen fortsatte på samma sätt. Lagen följdes åt i målprotokollet. Timrås nyförvärv från Frölunda, backen Filip Westerlund, svarade för två mål.

Det betyder att Westerlund nu i bara en match med Timrå fördubblade sin målskörd jämfört med vad han gjorde på 71 matcher med Frölunda. Med fyra minuter kvar stod det 4–4. Då klev en numera ovan målskytt fram och avgjorde. Niclas Bergfors kunde raka in pucken i öppet mål efter förarbete av Sebastian Strandberg.

– Grymt förarbete av Strandberg och en riktig krigarinsats av oss, säger matchhjälten Bergfors till C More.

Djurgårdens seger, samtidigt som Luleå överraskande förlorade hemma mot Brynäs, betyder att Djurgården tog över serieledningen.

På lördag möts lagen i Luleå.

ARTIKELN HANDLAR OM