Lundqvists nya mardröm: ”Smärtsamt att se”

avFilip Durefelt

Publicerad:
Uppdaterad:

Fem insläppta mål i går och utbytt.

Inte ens ett dygn senare fortsatte mardrömmen för Henrik Lundqvist när han släppte in sju mål mot Philadelphia.

– Det är fruktansvärt. Man lever för det här, säger en närmast bedrövad Lundqvist.

Under lördagskvällen, svensk tid, fick Henrik Lundqvist för fjärde gången på nio matcher lämna isen efter att ha släppt in sitt femte mål i 6–3-förlusten mot Ottawa.

Det fick Viasats expertkommentator Håkan Södergren att spekulera om det uppstått ett internt krig i New York Rangers, sedan tränaren Alan Vigneault för en dryg vecka sedan kritiserat målvaktsspelet i klubben.

Inte ens ett dygn senare blev krisen än djupare, både för Rangers och Lundqvist.

Tolv insläppta mål på ett dygn

Hemma mot Philadelphia föll man med 7–4 och den svenske målvakten fanns på isen hela matchen. På inte ens ett dygn har han därmed släppt in tolv mål, och 18 mål på de fyra senaste matcherna.

– Det är fruktansvärt. Man lever för det här och det betyder så mycket för alla. När man inte vinner och inte får resultaten med sig så måste man jobba riktigt hårt för att få den där känslan som behövs för att spela så bra man kan, säger en bedrövad och låg Lundqvist till den samlade pressen efter matchen.

– Jag måste vara bättre. Jag kan bara börja med mig själv och på något sätt hitta energi och självförtroende för att spela mitt spel. Det är svårt. Man försöker övertyga sig själv att man gör de rätta sakerna där ute, men det är svårt när du släpper in så många mål, fortsätter han.

”Det är smärtsamt att se”

Philadelphias sjunde mål sent i matchen var dråpligt.

Efter lite kalabalik runt målet kom Lundqvist för långt ut och släppte sedan en ganska lös puck, som visserligen styrdes lite, mellan benen som avslutning på en ny tung kväll.

– Jag vet inte vad man ska säga. Man känner frustrationen från Henrik Lundqvist. En olycka kommer sällan ensam är ordspråket. Nu är det sju olyckor för Lundqvist och Rangers. Man kan inte tro att det är samma kille som kan stänga igen matcher fullständigt. Det är smärtsamt att se, säger Viasats expert Rickard Wallin.

New York Rangers riskerar att missa slutspel för första gången sedan 2010.

Se Lundqvists tavla: ”Han gör en riktig Rembrandt”

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM