NHL

Äntligen köpfest...

HOCKEY

Om tio dagar ritas NHL-kartan om – dags för trading deadline

NEW YORK. Om mindre än två veckor börjar huggsexan.

Sedan spelar stjärnor som Tomas Kaberle, Jay Bouwmeester och – kanske – Mattias Öhlund i nya klubbar.

Det ska bli ett sanslöst roligt drama att följa.

Vi har alltså trading deadline under insegling.

4 mars – lite senare än vanligt – går bilan.

Bortsett från vissa slutspelsdatum är det den festligaste dagen på hela säsongen.

Först är det hysterisk rush i några timmar – sedan har hela kartan ritats om och förutsättningarna förändrats dramatiskt.

Förra året var det timmen innan absolut trading-stopp sånt drag att NHL-bloggen, där jag rapporterade live,brakade ihop.

Det finns risk att det blir aningen mindre livfullt i år.

Många namn på övergångslistan

Ett lönetak som hotar sjunka och en allmänt skakig ekonomi dämpar rimligen lusten att ta över stora kontrakt på de flesta håll. Men listan med namn som kan vara aktuella för transaktioner är lång , så vem vet ...

Här är några spelare vi kan få se i nya tröjor från och med 5 mars.

Jay Bouwmeester, Florida.

– Med tanke på att Florida för första gången på hur länge som helst är på väg mot slutspel verkar det rent stolligt att avyttra den här fantastiska backen. Men klubben kanske inte har mycket till val. Behåller man honom kan han gå var han vill i sommar – utan att Panthers får någonting i utbyte. Det misstaget gjorde Buffalo med Chris Drury och Danny Briere – och ingen vill göra om det.

Tomas Kaberle, Toronto.

– Praktiskt taget alla i Toronto är on the selling block, har GM Burke meddelat. Hetast är Kaberle, som själv lämnat en lista på tio lag han vill spela med – alla hemmahörande i öst.

Mattias Öhlund, Vancouver.

– Förhandlingarna med Vancouver har gått i stå. Det kan innebära att han efter elva säsonger uppe i västra Kanada hamnar i sin andra NHL-klubb.

Niclas Hävelid, Atlanta.

– Kontraktet går ut och Niclas flyttar hem i sommar, det är redan klart. Men först får han troligen spela slutspelshockey med ett nytt lag.

Marian Gaborik, Minnesota.

– Minnesota vill inte se denna superstar gå för nada i sommar, men kan någon verkligen ta över hans jättekontrakt?

Jason Spezza, Ottawa.

– Om Ottawa beslutar sig för att det är kört med slutspel, då kan det bli läge att försöka byta till sig en rejäl skvätt ungt, friskt blod i utbyte mot Alfies kedjekamrat.

Vincent Lecavalier, Tampa.

– Om de bara hade utrymme under lönetaket ... då skulle både Montreal och New York Rangers göra vad som helst för att locka upp målkungen från Florida.

Ryan Whitney, Michael Nylander, Keith Tkachuk, Mark Recchi, Olli Jokinen, Ryan Whitney, Scott Niedermayer och Chris Pronger är andra det surras om.

Om tio dagar vet vi.

Oj, vad skoj det ska bli.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

NHL

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL