SHL Svenska hockeyligan

Bremberg störst när Djurgården vann

Av: 

Daniel Sjöberg

HOCKEY

”Det är kul”

Nu är han störst.

Fredrik Bremberg, 35, är elitseriens främste poängplockare genom tiderna.

Med tre poäng låg han bakom Djurgårdens seger med 4–3 i förlängningen.

– Det är kul, men det är långt kvar, säger han till Canal Plus.

Det var Rögle som började bäst i den viktiga sexpoängsmatchen i Ängelholm och tog också mycket riktigt ledningen mot Djurgården när man snyggt vände bort gästernas försvar med snabbt passningsspel. Andrée Persson frispelades och med en backhand mellan benen la han snyggt in 1–0 till publikens stora glädje.

– Jag tänkte det när han kom ut så långt att jag skulle dra den brett i sidled och sedan en backhand mellan benen och det fungerade ju bra, säger Andrée Persson till Canal Plus.

Bremberg och Ottosson

Djurgården hade svårt under de första 20 minuterna, men tog tag i spelet efter paus och då klev Fredrik Bremberg fram tillsammans med kedjekollegan Kristofer Ottosson. Med två fantastiska framspelningar satte han Ottosson i läge och denne gjorde inga misstag. Framförallt den andra passningen var av högsta märke då teknikern stannade upp i anfallszon och väntade in Ottosson innan han flippade fram pucken.

– Den är fin faktiskt. Det blev en bra liten backhandflipp. Jag försökte hålla den ganska länge och så går Otto bra. Det är två bra mål av honom också, säger Bremberg.

531 poäng

Med de två assisten gick han upp på 531 elitseriepoäng och var därmed bäst genom tiderna.

– Ja, det är kul. Det är långt kvar, men det är kul att vara med och fightas där med Jörgen (Jönsson), säger han till Canal Plus.

Han hyllades av tränaren Tomas Montén.

– Han är bra form. Passningen till det andra målet var det värsta jag sett, säger han till Canal Plus.

Rögle gav dock inte upp och när de fick chansen i spel fem mot fyra i den tredje perioden kunde Andrée Persson kvittera och 52 sekunder senare kom 3–2 när Richard Demén-Willaume tog hand om sin egen retur och stötte in pucken. Djurgården kvitterade strax därefter genom Tim Eriksson, men målet dömdes helt riktigt bort för spark. Resten av perioden var svängig och det skapades chanser åt båda håll och med cirka sex minuter kvar kom kvitteringen när Marcus Krüger avslutade ett mycket vackert anfall.

Bremberg igen

Därefter ville inget av lagen förlora och det blev lite försiktigt spel i förlängningen, men när Djurgården fick chansen i fyra mot tre och en av Rögles spelare dessutom tappade klubban fick Fredrik Bremberg chansen att briljera. Han hittade Niklas Angers vars misslyckade avslutning blev till en perfekt passning som Marcus Ragnarsson tog hand om och satte upp i krysset. Det var Brembergs tredje poäng för kvällen och det gav seger. Bremberg har därmed gjort 532 elitseriepoäng, fördelat på 189 mål och 343 assist.

– Det kändes som om det blev rättvist här till slut, säger Djurgårdstränaren Tomas Montén till Canal Plus.

Uppåt i Djurgårdslägret. Nu har de fyra poäng ner till Rögle som kommer allt närmare spel i kvalserien. Tränaren Peter Johansson var missnöjd.

– Vi gör inte mål på chanserna som vi skapar och det håller inte, säger han till Canal Plus.

ANNONS

Spika favoriterna och se upp för skrällar – tippa helgens toppfotboll på Europatipset.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

✓ Tabeller & statistik
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan