Andra målet av ”nye Lidström”

Publicerad 2013-10-11

”Det är något jag jobbat med under försäsongen”

NEW YORK. Det var i princip bara en komponent som saknades i Minnesota-backen Jonas Brodins spel förra säsongen:

De offensiva initiativen.

Den lilla detaljen verkar korrigerad nu, för i natt smällde den 20-årige värmlänningen in sitt andra mål för säsongen.

– Det är något jag jobbat med under försäsongen och ska fortsätta jobba med nu. Man vill ju vara med och bidra framåt också, säger han till Sportbladet efter 2-1-segern.

Jonas ”Bacon” Brodin gjorde ju braksuccé när han ifjol, som rookie, parades ihop med superstjärnan Ryan Suter i Minnesota Wilds första backpar.

”En ny Nicklas Lidström har inlett sin NHL-karriär”, hette det i media i den hockeytokiga delstaten i norr.

Det var som sagt bara en sak som skilde honom från den verklige ”Lidas”:

Han gjorde nästan inga mål.

Men det verkar det alltså bli ändring på den här säsongen.

Den 20-årige begåvningen gjorde mål redan i premiären mot LA Kings och i natt, hemma mot Winnipeg, kom alltså mål nummer två.

Han hängde med upp i en kontring och kunde efter lite klapp-klapp-spel med Matt Cooke peta in pucken bakom Ondrej Pavelec.

– Ja, det har känts bra hela säsongen. Jag har kommit in i det rätt bra, det är lite skillnad mot förra året, när det blev så kort säsong och man bara kastades in i det, nu har jag ett annat självförtroende, säger ”Bacon” när vi talar med honom efter segern.

– Jag har också jobbat särskilt med offensiven under försäsongen och jag ska fortsätta jobba med den nu. Man vill ju hjälpa till och bidra även framåt.

”Kul att äntligen få vinna”

Segern mot Winnipeg var Minnesotas första den här säsongen.

– Jag tycker vi spelat bra även i de övriga matcherna, trots att vi förlorat. Ikväll var det hårt och jämnt, men vi spelade bra i 60 minuter och det är kul att vi äntligen får vinna, säger Jonas.

Hos Winnipeg stod Tobias Enström för sin femte assist för säsongen – och med det delar han andraplatsen i assistligan.

Markström knäckt av hattrick

Steven Stamkos hade stor show när Tampa Bay Lightning såg till att lokalkonkurrenten Florida Panthers åkte på ännu en brakförlust – den här gången med 7-2 – i natt.

Den 23-årige skyttekungen gjorde hat trick på Jacob Markström och – när han efter sex insläppta på 24 skott blev utbytt – Scott Clemmensen.

– Jag hade en nästan kuslig känsla av att det skulle bli en bra kväll, säger Stamkos till nhl.com.

Även Valtteri Filppula, nyförvärvet från Detroit, gjorde två mål – och Viktor Hedman stod för en assist.

För Panthers verkar läget mycket dystert, de spelar undermåligt och får storstryk hela tiden.

– Det här var en hemsk insats på alla fronter, säger coachen Kevin Dineen, som kan bli näste coach att tvingas lämna sitt jobb.

Toronto Maple Leafs fortsätter imponera. De tog fjärde, av fem möjliga, segern i natt – genom att nolla Nashville på bortaplan.

James van Riemsdyk och Joffrey Lupul gjorde båda sina tredje mål för säsongen och Jonathan Bernier var magnifik i kassen och tog alltså samtliga 27 skott Predators avlossade.

Följ ämnen i artikeln