Väntar fortfarande på besked om Bäckström

avAndreas Käck, Jimmie Larsson

”Inser att folk skingrar sig efter OS...”

IOK:s dom mot Nicklas Bäckströms skulle komma i går.

Men SOK går fortfarande runt och väntar på ett besked.

– Självklart vill få det så snart som möjligt, säger SOK:s ordförande Stefan Lindeberg till Sportbladet.

Nicklas Bäckström spelar som vanligt för sitt Washington Capitals i NHL och visar där att formen är mycket god. Samtidigt är stjärncentern ovetande om huruvida han kommer att få en OS-silvermedalj eller inte.

Kan diskas

”Bäckis” testades positivt i ett dopingsprov efter kvartsfinalen mot Slovenien. Både A- och B-provet visade sig vara positivt och IOK (Internationella olympiska kommittén) ska nu ge honom en dom.

"Den påföljd som kan komma ifråga kopplad till OS är avstängning för en match vilken redan är genomförd eller diskvalifikation. Den senare påföljden innebär att Bäckström inte får någon silvermedalj", skrev SOK (Svenska olympiska kommittén) den 25 februari och meddelade samtidigt att beskedet från IOK skulle dröja ytterligare två veckor.

”Självklart en signal”

Men än så länge är alltså inget beslut fattat.

– Jag pratade precis med IOK:s sekretariat och det finns inget specifikt datum satt för när det kommer ett beslut. Men att vi hör av oss och frågar är självklart en signal om att vi vill få ett besked så snart som möjligt, säger SOK:s ordförande Stefan Lindeberg till Sportbladet.

När tror du att det kommer?

– Det kan jag inte säga. Det vet jag inte. Man jag inser att folk skingrar sig efter OS, och de som är inblandade i beslutet har säkerligen en del andra åtaganden att ta itu med efter Sotji. Det kan vara därför det dröjer, säger Lindeberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL