Rahimi anmäls till disciplinnämnden

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 6 | Foto: C MORE

LHC:s back Daniel Rahimi sänkte Brynäs forward Sebastian Enterfeldt med en crosschecking i ansiktet.

Nu har Rahimi anmälts till disciplinnämnden.

– En crosschecking i ansiktet på en motståndare är att betrakta som checking to the head och är en farlig handling som i detta fall även renderade i en tandskada, säger domarbasen Peter Andersson till SHL:s hemsida.

Sebastian Enterfeldt blödde kraftigt från munnen och fick vård i båset efter smällen. Daniel Rahimi ”bestraffades” bara med två minuters utvisning, vilket fick Brynäs att rasa.

– Regel är att våld mothuvudet ska bestraffas betydligt tuffare. Är inte det här våld mot huvudet så vet jag inte vad som är det. Regeln säger medvetet våld mot huvudet och det här är en sådan händelse, dundrade Brynäs tränare Tommy Jonsson.

”Det är oturligt”

Men nu kan Rahimi stängas av i efterhand.

– Daniel Rahimi utdelar en crosschecking i ansiktet på Brynäs spelare Sebastian Enterfeldt. Efter att ha granskat situationen i efterhand har domarna anmält händelsen till svenska ishockeyförbundets diciplinnämnd, säger Peter Andersson.

Rahimi själv menade efter matchen i går att det hela var en olyckshändelse:

– Det är inte avsiktligt på något sätt. Jag försöker stoppa honom när han går in på mål. Det är oturligt och jag har absolut inget uppsåt att skada. Han kom ner väldigt djupt. Det är bara att be om ursäkt och hoppas att han mår bra.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN