Rögle sparkar tränaren efter fiaskostarten

avEmil K Lagnelius

Sportchefen: ”Har aldrig mått så dåligt”

Rögle sparkar tränaren Dan Tangnes, 34.

Tills vidare leds laget av assistenten Gunnar Persson, 55 – som själv fick sparken från Rögle 2010.

– Det känns oerhört tråkigt att behöva göra den här förändringen, säger sportchefen Anders ”Masken” Carlsson till Rögles hemsida.

Dan Tangnes.

Rögle har inlett den allsvenska säsongen uselt med bara 15 poäng på 15 matcher och ligger tolva i tabellen.

Bortaförlusten med 7–1 mot Södertälje i går blev droppen som betyder att tränaren Dan Tangnes tvingas lämna sitt uppdrag.

– Vi är inte alls nöjda med det vi presterat och allting ställdes naturligtvis på sin spets efter insatsen i Södertälje. Jag har sparkat tränare förr under mina år som sportchef, men jag har aldrig mått så dåligt över att behöva göra det som den här gången. Vi har vänt på alla stenar för att förbättra vårt sportsliga resultat. Det känns oerhört tråkigt att behöva göra den här förändringen, men vi är tvungna att göra förändring för att hitta rätt med vårt spel, säger Anders ”Masken” Carlsson.

”Oerhört missnöjda”

– I en klubb som Rögle BK är höstens resultat och tabellplacering aldrig godkänd. Vi är oerhört missnöjda med hur vi startat säsongen 2013-14 och tvingas göra förändringar. Vi vill se en rejäl sportslig förbättring, säger klubbdirektören Magnus Blomsterberg till Rögles hemsida.

Dan Tangnes tog över Rögles A-lag hösten 2011 efter att Björn Hellkvist tvingats lämna på grund av Parkinsons sjukdom. Tangnes förde sedan upp Rögle i högsta serien – men efter en blytung höst fick han kliva ner ett hack och lämna över huvudansvaret till Janne Karlsson.

Samtidigt förlängdes Tangnes kontrakt till 2015 och när laget rasade ner i allsvenskan fick han huvudansvaret på nytt.

Persson tar över tills vidare

– Spelarna har ett stort ansvar i den tuffa situation vi befinner oss och att Dan Tangnes nu får lämna. De har inte levererat vad som krävs och ställt upp på vår spelmässiga agenda. Det krävs en rejäl uppryckning och ett professionellt agerande ute på isen, säger Anders ”Masken” Carlsson.

Dagens träning leddes av Gunnar Persson tillsammans med Magnus Wennström och J18-coachen Magnus Bogren. Gunnar Persson har själv fått sparken från Rögle 2010, men kom tillbaka till klubben inför den här säsongen efter sejourer i AIK och Brynäs.

Någon permanent tränarlösning kan Rögle inte presentera i dagsläget.

– Vi inledde processen under natten och ber att få återkomma med information när det gäller tränarstabens framtida utformning, säger Anders Carlsson.

ARTIKELN HANDLAR OM

Rögle BK