Czarnecki tar över Vita Hästen

Pelle Hånberg, 47, förde upp Vita Hästen i allsvenskan.

Nu ersätts han av Niklas Czarnecki, 48, som inte tränat något lag sedan han fick sparken från Färjestad i januari 2012.

– Jag är mycket glad över att få chansen att leda Vita Hästen, säger Czarnecki till klubbens hemsida.

Niklas Czarnecki.
Niklas Czarnecki.

Pelle Hånberg var minst sagt bitter när han, via MrMadhawks blogg, fick reda på att han inte skulle få stanna i Vita Hästen.

Han ringde upp sportchefen Erkki Saramaa och pratade även med vd:n Fredrik Jensen. Beskedet: Ryktet var sant.

– En grundvärdering jag har i livet är lojalitet, jag vill ha ärliga svar och då berättade de, säger Hånberg till nt.se.

– Halva hjärtat är jätteglatt, andra halvan är förkrossat att jag inte får fortsätta. På isen efter matchen gick känslorna upp och ner. Jag visste inte om jag skulle jubla och dansa eller om jag skulle gråta.

”Matchar vår kravspec”

Nu bekräftar Vita Hästen att Niklas Czarnecki är klubbens nye tränare. Kontraktet är på 2+1 år.

– Niklas är strukturerad och målinriktad, en lagbyggare som samtidigt ser till individens utveckling. Niklas har en ovärderlig rutin från högre sammanhang och matchar vår kravspec på tränaren som ska leda Vita Hästen som nykomling i allsvenskan, säger Fredrik Jensen till Vita Hästens hemsida.

Kostade FBK 4,5 miljoner kr

Niklas Czarnecki, 48, bördig från Västervik, har tidigare varit tränare i Linköping, Bik Karlskoga, Brynäs och Färjestad. Den sistnämnda klubben fick han sparken från i januari 2012.

Han hade då 27 månader kvar på sitt kontrakt, vilket innebar att klubbens kostnad för att sparka honom uppgick till 4,5 miljoner kronor.

I mars 2012 berättade han för Sportbladet att han funderade på att avsluta tränarkarriären. Men nu har han alltså tänkt om.

– Jag är mycket glad över att få chansen att leda Vita Hästen. Det är en stor utmaning för mig och övriga ledare att nu etablera Vita Hästen i allsvenskan. Det ska bli fantastiskt kul och jag tror stenhårt på klubben, säger Niklas Czarnecki till Vita Hästens hemsida.

Läs Sportbladets dokument om Vita Hästen här

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN