Sundström till sjukhus – efter Murrays knock

Ny avstängning att vänta för svensken

NEW YORK. I natt återvände Douglas Murray efter sin tre matcher långa avstängning – och fick omedelbart ett nytt matchstraff efter ha knockat landsmannen Johan Sundström med en så hård tackling att Islanders-ynglingen fick föras till sjukhus.

Nu kan en ny, strängare avstängning vänta.

– Jag hoppas framförallt att Sundström är okej och sedan låter vi ligan utvärdera tacklingen, säger Montreal-coachen Michel Therrien.

Första april sänkte Douglas Murray Tampa-backen Michael Kostka med en vårdslös armbågstackling och bestraffades med en tre matcher lång avstängning.

I natt gjorde den 34-årige stockholmaren comeback – och drog alltså på sig ett nytt matchstraff direkt.

Den här gången knockade han 21-årige landsmannen Johan Sundström med en hård tackling bakifrån, rakt in i sargen, bakom Montreals kasse i mitten av den andra perioden.

”Blir kvar över natten”

Sundström blev liggande på isen i flera minuter. Sedan hjälptes han av isen – och fördes direkt till sjukhus för observation.

– Vi räknar med att han blir kvar där över natten, säger Islanders-coachen Jack Capuano.

Murray fick för sin del alltså lämna isen och nu kan en ny, strängare avstängning vänta – och den kommer i så fall att inkludera även slutspelsmatcher.

– Jag hoppas framförallt att Sundström är okej. Sedan låter vi ligan utvärdera tacklingen, säger Montreal-coachen Michel Therrien till nhl.com.

Matchen vann Islanders med 2-0.

Se tacklingen här (extern länk)

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN