”Ankan” Parmström opererad: Helvetet tog fart

Anders ”Ankan” Parmström på Idrottsgalan tidigare i år.
Anders ”Ankan” Parmström på Idrottsgalan tidigare i år.

Anders ”Ankan” Parmström, 77, hade hoppats på ett rutiningrepp i magen.

Men något gick fel och den förre hockeyexperten blev kvar på sjukhuset i mer än en månad.

– De började operera och då tog helvetet fart, säger han till Expressen.

Anders Parmström har drabbats av ett bråck på stora kroppspulsådern i magen. I början av september åkte han till Västerås för att operera. Han kom inte därifrån på sex veckor.

”Den pumpade ut blod”

– De började med operation klockan tio på morgonen och körde fram till åtta på kvällen. Jag vet ju inte allt som har hänt, det är mina barn och min fru som fått höra, men det funkade inte som det skulle, och det blev en väldigt komplicerad historia. Man har ju aortan, sen har man ju vener, och huvudvenen sprack. Den pumpade ut blod i mig, 14 liter. Det är rätt mycket, säger han till Expressen och fortsätter:

– De fick kämpa som djur som för att hålla tillbaks det där, de fick pumpa tillbaka blodet in i min kropp. Jag tappade alltså 14 liter på åtta timmar. Man har normalt 4,5–5 liter, men det är ju samma blod som kommer tillbaks. Då var det väldigt oroligt.

”Jag var inte så kaxig”

Parmström, som länge syntes i rutan ihop med Arne Hegerfors, drabbades av en vattensamling i ena benet som krävde en separat operation. Det var risk för amputation, enligt Parmström, men allt slutade bra. I dag har 77-åringen ont i benet men rör sug hyfsat med rullator.

– Läkarna och personalen som slet och gjorde ett fantastiskt jobb. Det är tur att det finns såna människor. Jag var inte så kaxig en tid, säger han till Expressen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!