NHL

Fansen efter överkörningen: ”We want Lehner”

Fyra mål av Neal

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. ”The Real Deal Neal” är tillbaka!

James Neal, som ifjol gjorde sju ynka mål för Calgary på hela säsongen, smackade in fyra när hans nya lag Edmonton tog tredje raka segern mot New York Islanders på Long Island i natt – och har nu slagit självaste Wayne Gretzkys klubbrekord för flest mål på kortas möjliga tid under en säsongsstart.

– Han har enormt självförtroende just nu. Det är bara att ge honom pucken så sköter han resten, säger svenske lagkamraten Oscar Klefbom till Sportbladet efter 5-2-segern som för övrigt fick Islanders-fansen att ropa efter Robin Lehner…

Många trodde att mångårige skyttekungen James Neal var slut som artist när han förra säsongen inte lyckades pricka in mer än sju mål på 63 matcher – och efter den floppen blev trejdad till Edmonton.

Nu har den 32-årige kandensaren replikerat.

Redan i andra grundseriematchen, mot LA Kings i lördags, pangade han in två fullträffar – och mot New York Islanders i gamla Nassau Coliseum natt slog han alltså först till med ett äkta hattrick och gjorde sedan ytterligare ett mål.

Det betyder att ”The Real Deal Neal”, som han ibland kallas, slagit nytt klubbrekord för flest antal mål på kortast tid i starten av en säsong– och det i en klubb där Wayne Gretzky och Jari Kurri varit kungar.

– Det är helt otroligt att se, säger en imponerad Oscar Klefbom i omklädningsrummet efter det som till slut blev en 5-2-seger.

– Han är hela tiden exakt där han ska vara och har enormt självförtroende. Det är bara att ge honom pucken så sköter han resten. Skönt för honom att få den starten efter förra säsongen och väldigt bra för oss som lag att han kommer igång direkt.

”We want Lehner...”

Nå, hela Oilers tycks ha kommit igång direkt. Segern i natt var de facto tredje raka – av tre möjliga. Sådana starter är den anrika Alberta-klubben och dess fans inte bortskämda med.

– Nej, verkligen inte, fortsätter ”kleffy”, som själv bidrog med en assist på Long Island.

– Det är väldigt skönt. Vi vet att det är tidigt ännu, men det betyder så mycket med en bra start. Det känns som att hela laget får en skjuts. Nu är det bara att fortsätta tugga på och behålla den här sköna känslan.

I Islanders-lägret är känslan mindre skön. Hemmahjältarna blev tidvis utbuade för sin oinspirerade insats i natt och när nye målvakten Semyon Varlamov, som verkligen inte övertygade, efter fjärde insläppta byttes ut hördes spridda rop på en gammal favorit.

– We want Lehner, hette det.

Men han är i Chicago han…

– Fast det här var inte ”Varlys” fel. Det var resten av laget som inte spelade tillräckligt hårt. Vi får se vilka jag tar ut nästa gång. Jag vill ha spelare som spelar hård hockey, grymtar coachen Barry Trotz.

ANNONS

Hockey-VM dominerar dagens Powerplay. Hur sitter dina tecken? Syna kupongen och gå för åtta rätt!

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Powerplay

Publisert:

LÄS VIDARE

Bjurman: Äntligen ett lag värdigt McDavid

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Robin Lehner

New York Islanders

Oscar Klefbom