Mika Zibanejads hattrickshow: ”Vet inte vad som händer”

Svensken är glödhet i NHL

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Mika Zibanejad är hetast i hela NHL.

Han fullbordade ett hattrick i natt, adderade dessutom en assist – och har nu åtta poäng på två matcher.

– Jag vet inte riktigt vad som händer, men det är bara att njuta så länge det varar, säger den tidiga ettan i skytteligan till Sportbladet efter 4-1-segern mot Ottawa.

Vad gäller rivstarter har Mika Zibanejad den här säsongen iscensatt en som skulle imponera på vilken speedway-förare som helst.

Den svenske förstecentern hos New York Rangers började med ett mål och tre assist i premiären mot Winnipeg i torsdag – och i nattens bortamatch mot Ottawa vände han på den ekvationen och gjorde själv tre mål och spelade fram till ett.

Således har han fyra mål och fyra assist på två matcher.

Hyggligt facit…

– Ja, jag vet inte riktigt vad som händer, säger han när vi når honom på Rangers privatjet precis innan de ska lyfta och flyga tillbaka hem till New York.

– Men det är bara att njuta så länge det varar. Självfallet känns det skönt. Man har alltid lite press på sig att producera när säsongen börjar och för min del har det onekligen släppt direkt.

1 av 3 | Foto: Justin Tang / TT NYHETSBYRÅN

”Så håller ryssarna på”

Det råkar dessutom vara spektakulära mål den 26-årige stockholmaren är inblandad i. Ett av de tre natt tillkom exempelvis i en kontring under ett numerärt underläge – och ett efter en helt häpnadsväckande klapp-klapp-uppvisning med kedjekamraterna Artemi Panarin och Pavel Buchnevich.

– Det är ju så där ryssarna håller på, kluckar Mika.

– Jag blev inte helt överraskad att pucken kom tillbaka ytterligare en gång. Det är bara att försöka hålla sig med när man ingår i en sådan kedja.

Det enda tråkiga för den tidiga ettan i poängligan och hans lagkamrater – som alltså öppnat med två raka segrar – är att de, egendomligt nog, inte spelar några fler matcher förrän nästa helg.

– Ja, det känns inte så bra. Nu skulle man ju helst bara vilja köra på, förklarar han.

– Men samtidigt är det kanske bra att få en liten paus så vi kan kolla lite video och rätta till några saker som kan bli ännu bättre.

Vad det nu skulle vara i herr Zibanejads spel…

Guider hockey:

Allt om SHL 2019/20 Allt om SDHL 2019/20 Allt om NHL 2019/20 Allt om Hockeyallsvenskan 2019/20

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL