NHL

Lindholm rycker i svenska skytteligan

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

NEW YORK. Turbulens, distraktioner och plötsligt tränarbyte?

Nej, det verkar inte vara något som biter på Elias Lindholm.

Han prickade in två nya mål när hans Calgary i natt vann första matchen sedan Bill Peters avsked – och därmed rycker han i toppen av svenska skytteligan.

– Självklart hoppas jag på att slå min notering från ifjol. Man vill ju alltid bli bättre, säger den 24-årige gästriken till Sportbladet efter 3-1-segern.

Det hade inte varit det minsta underligt om Calgary Flames klappat ihop fullständigt senaste veckan, när deras coach plötsligt blev anklagad för rasistiska utfall tidigare under karriären och först stängdes av och sedan fick sparken.

Men spelarna har hanterat hela härvan med beundransvärt lugn och fokus på det de ska göra. De vann den tuffa bortamatchen mot Buffalo i onsdags och följde alltså upp med en 3-1-seger mot Ottawa hemma i Saddledome i natt – i den första fajten sedan Peters fick gå.

– Ja, det har varit lite jobbigt ett tag. Först var vi ju nere i en riktig dipp rent hockeymässigt och sedan hände allt det där, säger Elias Lindholm när vi talar med honom efter Ottawa-matchen.

– Men vi har en bra grupp här, vi har snackat ihop oss och bestämt oss för att koncentrera oss på det vi kan påverka och det är det som händer på isen. Just ikväll gjorde vi väl ingen kanonmatch direkt men vi vinner och det är det viktiga.

”Vill alltid bli bättre”

Det såg Elias själv till, frankt uttryckt. Han satte den matchavgörande 2-1-pucken när drygt fyra minuter återstod och tryckte sedan in 3-1 i tom kasse också.

– Det var egentligen ingen vidare match från min, eller vår kedjas, sida heller. Men jag kom igenom och fick upp pucken på något vis och det var såklart skönt att få in den i det läget. Och sedan var det ju tom kasse, inte så märkvärdigt direkt, säger han.

Sammanlagt är ”Lindy” med dessa två fullträffar uppe i fjorton mål – och rycker i toppen av svenska målligan. Den vann han ifjol, med 27 mål, och jodå – målet är att slå den noteringen i år.

– Ja, självklart hoppas jag på det. Man vill ju alltid bli bättre, konstaterar han.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

LÄS VIDARE

Zibanejads succé: ”Mer energi än jag trodde”

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL

Elias Lindholm

Calgary Flames

Ottawa Senators

Ishockey