Ishockey

Kritiken mot regeln: ”Säker på att domaren vill döma mål”

avHans Abrahamsson, Jonathan Nilsson

LEKSAND/STOCKHOLM. Ännu ett bortdömt mål på grund av kontakt i målområdet.

Då rasar spelare och ledare från både Rögle och Leksand mot beslutet.

– Synd att det ska förstöra dagens hockey, säger Leksands assisterande tränare Jens Nielsen.

I dag hände det igen. Först fick Växjö ett mål bortblåst på grund av att Oskarshamns målvakt bedömdes ha störts – och sedan vinkades Rögleforwarden Simon Ryfors mål mot Leksand bort av samma anledning.

Nils Höglander försökte slå in en retur från nära håll, missade pucken och träffade i stället Axel Brages benskydd. Detta sker i situationen innan Ryfors skjuter pucken i mål.

”Tror domaren vill döma mål”

– Det är olyckligt. Jag tror varenda spelare, ledare och supporter i det här landet vill att det ska vara mål. Ska jag var ärlig tror jag faktiskt att domaren vill döma mål, men hans händer är väl bundna till situationsrummet i Stockholm och de kan inte ta beslutet de vill. Det är min gissning, säger Simon Ryfors efter matchen.

Hur tycker du vi ska göra? Ska det fortsätta så här resten av säsongen?

– Jag tror inte man kan göra så mycket den här säsongen. Vi får försöka hålla oss från målgården säsongen ut. Men det är samtidigt svårt. Varenda dag, varenda träning tränar man på att ta sig fram till mål, för det är där målen görs.

Ryfors säger vidare att ligan behöver fler mål, inte minst för publikens skull.

– Vi får försöka hålla oss ifrån målområdet säsongen ut sen får vi diskutera den där regeln rejält.

”Synd om hockeyn”

Leksands assisterande tränare Jens Nielsen är inne på samma spår, trots att beslutet var till deras fördel i dag.

– Rögles mål är helt klart ett mål. Synd att det ska förstöra dagens hockey, det är knappt någonting, så jag tycker verkligen att det ska vara mål. Regeln är att det inte ska var mål, men det är lite för mycket pet. Man kan nästan inte göra någonting som det är i dag, säger Jens Nielsen och fortsätter:

– Man kan nog inte ändra reglerna nu, tror jag. Det kommer väl att fortsätta, men när de dömer bort ett sånt mål kommer det dömas bort många tveksamma mål under säsongen. Det är synd om hockeyn, för det är ändå en kampsport.

Leksand vann matchen med 3–2 efter en sen vändning.

Laddar Tabell
ARTIKELN HANDLAR OM