SHL-spelaren dömd skyldig i rätten

SHL-spelaren har varit åtalad för upprepade trafikbrott.

Tingsrätten har nu valt att döma honom till dagsböter.

Bötesbeloppet blir på 70 dagsböter á 1000 kronor.

Ishockeyspelaren i vår högsta liga har spelat under säsongen samtidigt som det pågående rättsprocessen.

Efter att spelaren nu blivit fälld i rätten kommenterar klubben situationen.

– Föreningen ser mycket allvarligt på händelsen. Det är en allvarlig förseelse som vi behandlar som ett personalärende inom föreningen. Vi beaktar då föreningens policys, värderingar men även gällande lagstiftning inom arbetsmiljö, säger klubbens vd.

Spelaren och hans advokat Erik Widman har beslutat att överklaga domen till hovrätten.

– Har var lugn och samlad över domen, han ser förnuftigt på det. Vi tycker gemensamt att det finns brister i domen och har valt att överklaga, säger Erik Widman.

Grov förseelse

Spelaren fälls för ett fall av vårdslöshet i trafik och ett fall av grov olovlig körning.

Han var åtalad för tävlingskörning i stadstrafik mot en annan bil, samt att ha kört bil trots ett återkallat körkort och efter det försökt fly från polisen till fots.

Två poliser vittnade om racing i 120 kilometer i timmen och på fel sida om vägen, tillåten hastighet på den aktuella sträckan är 30 kilometer i timmen.

”Blev rädd och sprang”

I fallet angående att ha kört bil trots återkallat körkort nekade spelaren till anklagelserna i polisförhör, men han ändrade sin version i rättssalen.

– Min flickvän hade parkerat min bil vid ishallen, den hade stått där i några dagar och jag valde att köra hem den. Jag klarade uppkörningen dagen innan och tänkte väl att det inte var så långt, så jag tänkte att jag kunde köra hem bilen, säger han.

Vidare berättade spelaren om när han påträffade poliserna på vägen.

– När jag väl kom hem såg jag en polisbuss som hade stannat och parkerat, jag fick lite känslan att den stod där och väntade på mig. Den följde efter mig kanske 100–150 meter till ett villaområde, till slut stoppade den mig och därefter blev jag rädd och sprang därifrån. Efter ett tag ångrade jag mig och återvände hem där jag träffade poliserna, säger han.

Nekade till brott

Advokaten Erik Widman hävdade att det inte hade funnits sannolika skäl till att den misstänkte hade gjort sig skyldig till vårdslöshet i trafik och att körkortet därmed hade återkallats på felaktiga grunder, han anförde att båda åtalen skulle ogillas.

Kammaråklagare UIf Blendow yrkade på dagsböter.

Ishockeyspelaren har inte kommenterat till Sportbladet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!