Åhlund om spelarnas stöd: ”Självklart oerhört stolt”

– Åt ”H-E-L-V-E-T-E”, tyckte C More-experten Petter Rönnqvist om Oskarhamnsspelarnas reaktioner på tränarbytet.

Tränaren som blev sparkad var desto positivare till kritiken som framfördes från IKO-profilerna.

– Är självklart oerhört stolt över vad spelarna sagt, säger Håkan Åhlund till C More.

Följ ämnen i artikeln

Det blev inte direkt ett lugnt och rofylld tränarbyte för Oskarshamn under gårdagen när Håkan Åhlund sparkades och ersattes med Per-Erik ”Perra” Johnsson.

Åtminstone om man ska tolka truppens reaktioner.

– Agerandet är pinsamt och fegt och jag tycker att de ansvariga för hela den här cirkusen borde träda fram och ta ansvar, för de vet precis vilka de är, sade lagkaptenen Jonas Engström, bland flera besvikna, ledande spelarröster, till Sportbladet efter beskedet.

”Det är inte okej”

När Oskarshamn mötte Rögle på bortais under lördagen så följde naturligtvis fler reaktioner på stormigheterna.

Petter Rönnqvist i C More-studion tyckte i alla fall inte att spelarna agerat särskilt väl i sina medieutlåtanden, när han tydligt bokstaverade att han tyckte agerandet var åt ”H-E-L-V-E-T-E”.

– Det är inte okej. Man spelar för klubbmärket, inte för tränaren eller någon enskild individ. Det kunde man skött mycket snyggare, säger Rönnqvist.

Petter Rönnqvist och Håkan Åhlund.
Petter Rönnqvist och Håkan Åhlund.

”Självklart oerhört stolt”

Någon som reagerade annorlunda var den sparkade tränaren Håkan Åhlund, som gästade C More-studion i den första periodvilan.

– Jag har valt att inte läsa allt men fått det berättat, för jag har min egen berättelse i huvudet. Men är självklart oerhört stolt över vad spelarna sagt. Speglar lite grann hur gruppen och spelarna spelat. Branschen är väldigt svår att förstå om man inte varit i den själv, säger Åhlund om truppens uppbackning.

”Raserad utan diskussion”

Under sitt besök i C More-studion går även Åhlund, som redan i mitten av januari klargjorde att han inte ville fortsätta i klubben efter säsongen, in på hur klyftan mellan honom och den sportsliga ledningen egentligen redan börjat efter uppflyttningen till SHL.

– Det var olika synpunkter hur vi ville göra. Vi känner väl att varken jag eller kollega Fredrik (Hallberg, assisterande) fick vara delaktiga i lagbygget. Den trupp vi gick upp med i fjol blev i princip raserad utan en diskussion över huvudtaget. Där och då ville man också implementera åtta, tio, tolv nordamerikaner, vilket jag tycker var helt galet sett till sättet vi vill spela och träna. Det var väl där det började lite grann, säger Åhlund.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!