Dallas vidare efter galen vändning

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. De låg under med 3-0 efter mindre än sju minuter och såg ut att vara på väg mot en given Game 7 till helgen.

Men Dallas Stars ställde till med en historisk vändning mot ett fullständigt kollapsande Calgary, vann till slut med 7-3 och är klara för andra Stanley Cup-omgången.

– Ja, det var en konstig match. Men starkt av oss att komma tillbaka som vi gjorde, säger John Klingberg till Sportbladet.

Det har spelats många spektakulära och uppseendeväckande matcher under det pågående slutspelet i Toronto och Edmonton, men ingen som den mellan Dallas och Calgary i natt.

Flames inledde med en fruktansvärd rivstart och gick upp i 3-0-ledning på sex och en halv minut, efter mål av bland andra svenske backen Rasmus Andersson.

Matchen var alltså avgjord på en gång och de båda rivalerna på väg mot en direkt avgörande Game 7 på lördag.

Trodde vi.

Men inte riktigt…

Efter 0-3-målet tog Dallas-coachen Rick Bowness en timeout – och strax därefter gjorde sig Calgary-veteranen Milan Lucic skyldig till en fullständigt idiotisk utvisning.

I det powerplay som följde lyckades Stars reducera och sedan kollapsade Calgary som ett gammalt kasino i Las Vegas som sprängs för att bereda plats åt ett nytt.

Stars inte bara kom ikapp. De gick om och hade till slut 7-3-ledning. Det är första gången i NHL:s drygt 100-åriga historia som ett lagt först legat under med tre mål och sedan haft ledning med fyra.

– Ja, det var en konstig match, säger John Klingberg när vi har kontakt med honom efteråt.

– Vi fick en väldigt trög start, men det var starkt av oss att komma tillbaka på det sättet och vi fick ju in några puckar direkt i andra, det underlättade. 

Rookie gjorde fyra mål

Särskilt roligt under den historiska vändningen hade ryske rookien Denis Gurianov, som prickade in inte mindre än fyra mål. Finländske backstjärnan Miro Heiskanens facit står också ut: Ett mål och tre assist.

Segern innebär att Dallas är klara för en holmgång mot Colorado Avalanche i andra omgången nästa vecka.

– Det ser vi verkligen fram emot. De ser starka ut och vi känner varandra väldigt väl, vi möts ju ofta, så det kommer bli en bra serie, konstaterar ”Burger” Klingberg.

Foto: TT
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!