Klart i natt – han får drömkontrakt

Mitch Marner överens med Toronto

avAndreas Käck

Det har varit den stora snackisen i NHL.

I natt, svensk tid, kom Mitch Marner överens med Toronto Maple Leafs om ett nytt kontrakt.

Totala värdet: Cirka 625 miljoner kronor.

224 poäng på 241 matcher talar sitt tydliga språk.

Mitch Marner, 22, hade all anledning att kräva en hög lön när han den här sommaren gick in i kontraktsförhandling med sin klubb Toronto Maple Leafs.

Men hur hög?

Det har varit den stora frågan. Maple Leafs legendaren Börje Salming var förvånad tidigare i veckan att stjärnan inte skrev på tidigare.

– Oj oj oj! Har han tackat nej till det? Oh herrejävlar.Han är en duktig pojke, men ibland undrar man om de här spelarna är värda alla dessa pengar. Å andra sidan är det väl så marknaden ser ut... sade klubbikonen till Sportbladet när Marner uppgavs nobbad kontraktet.

Men i natt, svensk tid, fick soppan sitt slut.

Den 22-årige superstjärnan gick med på ett sexårigt avtal med en caphit (lönetaksträff) på strax under 11 miljoner dollar.

Det totala värdet blir därmed omkring 65 miljoner dollar, vilket motsvarar cirka 625 miljoner kronor.

Foto: TT

Mindre än Matthews

Uppgifter har hela tiden gjort gällande att Marner kräver minst lika bra betalt som Auston Matthews – Torontos superstjärna som i februari skrev ett femårskontrakt med 11,6 miljoner dollar i caphit.

Så blir det alltså inte, men Marner blir ändå en av hela NHL:s bäst betalde spelare.

Lär få dominoeffekt

Dealen lär även få en dominoeffekt som gör att vi får se fler nya avtal bli klara inom kort. Marner var nämligen den störste stjärnan av de kontraktlösa spelarna och hans avtal tros användas som ett slags prejudikat i förhandlingarna för andra storfräsare såsom Patrik Laine, Brayden Point och Mikko Rantanen, för att nämna några.

ARTIKELN HANDLAR OM