Uppvaktar förre lagkaptenen: ”Drömspelare”

Sist i tabellen – nu är nykomlingen på jakt efter nya spelare: ”Ser honom jättegärna här igen”

Publicerad:

HOCKEY

Oskarshamn uppvaktar sin tidigare lagkapten Jonas Engström, 28.

Enligt Sportbladets uppgifter vill man gärna knyta till sig Växjöforwarden.

– För Oskarshamns del är det en drömspelare, säger klubbens general manager Thomas Fröberg. 

Jonas Engström var lagkapten och publikfavorit i det Oskarshamn som i våras överraskande tog klivet upp till SHL. Men förhandlingarna mellan klubben och Engström om ett nytt kontrakt gick sedan trögt. Parterna var en bra bit från varandra. 

Engström valde i stället att skriva på ett tvåårskontrakt med Smålandsrivalen Växjö, där han dock upplevt en tuff höst. En skada på försäsongen kom olämpligt och tillbaka i speldugligt skick har Engström haft svårt att sätta avtryck. 

Nyligen blev han också av med rollen som assisterande kapten och han har också fått sparsamt med istid. På sina 13 matcher har det bara blivit två poäng (0+2) och strax under tolv minuter istid/match. Den senaste tiden har det ryktats om att Engström är på väg tillbaka till Oskarshamn.

Enligt Sportbladets uppgifter har Oskarshamn kontaktat sin tidigare lagkapten för att diskutera en återkomst. Något klubbens general manager Thomas Fröberg kommenterar så här:

– Nej, jag har inte pratat med Jonas i alla fall.

Flera skador i truppen

Är det en intressant spelare?

– För Oskarshamns del är det en drömspelare. Han var en kulturbärare under de fem år han var här. Och i mitt minne från Oskarshamns lyckade kval är det han som ligger långt fram. Jag kan inte säga någonting annat än att jag jättegärna ser honom i Oskarshamn igen, men han tillhör Växjö, säger Fröberg.

Har du pratat med Växjös sportchef Henrik Evertsson om Engström?

– Jag pratar nog med alla sportchefer, jag känner många av dem. Jag vet att vi i vår situation får titta på spelare som sitter lite fast i en annan klubb. Men i dagsläget är det inte nära, vi har inga indikationer på att Växjö vill släppa honom.

Oskarshamn valde nyligen att släppa tyske forwarden Felix Schütz, som kom på ett korttidskontrakt. Thomas Fröberg är också tydlig med att man behöver fylla på backsidan. Johan Alm och Oscar Nilsson är långtidsskadade. Enligt Fröberg är ”allt före jul” en bonus gällande Nilssons comeback och Alm är tidigast tillbaka i slutet av säsongen.

Växjös sportchef Henrik Evertsson skriver i ett sms det inte finns något att kommentera runt en kontraktsbunden spelare.

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!