Löven utökar ledningen – tvingas släppa stjärnspelare

avTomas Ros

Publicerad:
Foto: BILDBYRÅN (ARKIV)

Serieledaren Björklöven utökar försprånget i hockeyallsvenskan.

Nu är man hela sju poäng före Timrå och Modo i tabellen.

Samtidigt tvingas suveränen att släppa stjärnbacken Andreas Hjelm.

Det började rassligt för Björklöven på söndagskvällen.

Ett tidigt underläge i hemmamatchen mot Karlskrona förvånade storpubliken i A3 Arena.

Men devisen att Löven faller på hösten kan inte appliceras på sportchefen Per Kenttäs lagbygge 2019.

Suveränen Alex Hutchins och hans kedjekamrater Justin Crandall och Tyler Vesel låg bakom tre av fem mål och hade stor lekstuga med Karlskrona.

Nu rycker Björklöven i Hockeyallsvenskan efter 5–2-segern. Timrå tappade poäng och ramlade ned till en tredjeplats. Och nu är avståndet ned till tabelltvåan Modo hela sju poäng.

– När vi vinner så växer vårt självförtroendet. Vi har bra spelare som skapat ett bra lag, säger sportchef Per Kenttä om höst-succén.

Under matchen på söndagskvällen gick Expressen ut med att Björklövens backstjärna Andreas Hjelm lämnar seriesuveränen för jumbolaget Södertälje. Ett oväntat beslut. Inte bara med tanke på de två lagens olika tabellpositioner. Hjelm hade ett korttidskontrakt med Björklöven, men samarbetet har fungerat ypperligt.

– Andreas har varit öppen och ärlig om hans situation och vi har haft en löpande dialog under resans gång. Tyvärr fick vi inte ihop det med hans familjesituation vilket är tråligt men det är en del av den här branschen. Jag vill poängtera att det är inga hard feelings från vår sida utan Andreas har skött det här proffsigt både på och utanför isen, säger Björklövens sportchef Per Kenttä till Björklövens hemsida.

Hjelm kom in som ersättare för Alexander Hellström som bröt tummen i höstas.

Nu kommer Kenttä leta efter en ny ersättare till backveteranen.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM