Ishockey-VM

”Vet inte hur han såg mig”

Larsson om att spela med William Nylander

avTomas Ros

BRATISLAVA. Han leder poängligan och förgyller VM med smarta passningar och fin teknik.

Till och med lagkamraterna skakar på huvudet över William Nylanders hockey-iq.

– Jag vet inte hur han såg mig, säger Adam Larssons om Nylanders assist.

William Nylander kommer ifrån en unik säsong med Toronto Maple Leafs. Han valde att inte godta ett nytt kontrakt förrän extremt sent in i säsongen.

Och givetvis gjorde det att Maple Leafs kräsna fans hade en speciell känsla för Nylander när väl kontraktssituationen var ur världen och han kunde spela hockey igen.

Tio poäng på fyra matcher

Säsongen blev ingen höjdare för varken Nylander eller Toronto som åkte ut direkt i Stanley Cup.

Nu gör Nylander stor succé i VM, öser in poäng och Maple Leafs fans gnuggar ögonen. Efter att Tre Kronor satt honom i en ny omgivning med Patric Hörnqvist och Alexander Wennberg har det verkligen lossnat.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Nylander.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Larsson efter målet.

Tio poäng på fyra matcher är imponerande och hans assist till Adam Larssons 3–0 i går mot Österrike fick till och med den erfarne Edmonton-backen att skaka på huvudet av uppskattning.

– Jag vet inte hur han såg mig. Pucken måste ha gått förbi tre personer. Det var bara att skjuta, säger han om den magiska flipp-passningen över central-linjen.

”Är i världstoppen”

William Nylander och Adam Larssons vägar har aldrig tidigare korsats. Men nu får de chansen i samma femma.

– Det är såklart kul att spela med honom. Alla kan se hur mycket hockey det finns i honom. Han har varit otroligt bra i VM hittills.

Adam Larsson spelar med bland annat Connor McDavid och Ryan Nugent-Hopkins i Edmonton, två välutbildade hockeyspelare med fin teknik och hockeykunnande.

Är Nylander lika skicklig som dom?

– Svårt att jämföra sådär. Klart att han är däruppe och när det gäller skills så är han i världstoppen. Kul att det ger utdelning, säger Adam Larsson.

Foto: IIHF
Leder plus-minus-ligan.
Foto: IIHF
Ligger delad etta i poängligan.
ARTIKELN HANDLAR OM